НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Естетичните процедури могат да бъдат опасни за здравето, ако са приложени от неквалифицирани кадри

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Естетичните процедури могат да бъдат опасни за здравето, ако са приложени от неквалифицирани кадри

18 Октомври 2018 | 17:14 | Агенция "Фокус"
Варна. Естетичните процедури могат да бъдат опасни за здравето, ако са приложени от неквалифицирани кадри. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна д-р Георги Томов, специалист по кожни и венерически болести, естетична дерматология и лазерна медицина в Медицински център SanaMedic - Варна. „Моят съвет е клиентите да се доверят на специалист – естетичен дерматолог с опит в тази сфера. Зачестиха случаите, при които поради гоненето на по-ниска цена на услугата, не малко пациенти се доверяват на неквалифицирани кадри“, отбеляза д-р Томов. По думите му при инжектирането на продукт с недобро качество или на продукт с добро качество, но поставен от неквалифициран кадър, се наблюдават усложнения, които могат да бъдат много неприятни.
Д-р Георги Томов подчерта, че най-често усложнения се срещат при инжектиране на хиалуроновите филъри, където незнанието на анатомията на лицето и попадането на продукта на неправилното място – т. нар. опасни зони, може да доведе до неприятни последици като запушване на съдове. „Дори има описани случаи на ослепяване. Не се доверявайте на случайни специалисти. Имал съм пациентки, които казват, че примерно в хотел им е инжектиран продукт, за който нямат информация. Това е недопустимо, трябва да се знае кой и какво поставя по лицето. Това касае не само външния вид и красотата, но и здравето. Понякога усложненията са много неприятни и трудно се повлияват“, заяви д-р Георги Томов.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Подчертаване на естествената красота е тенденция в естетичната дерматология

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Подчертаване на естествената красота е тенденция в естетичната дерматология

18 Октомври 2018 | 16:54 | Агенция "Фокус"
Варна. Подчертаването на естествената красота е тенденция в естетичната дерматология в световен мащаб. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна д-р Георги Томов, специалист по кожни и венерически болести, естетична дерматология и лазерна медицина в Медицински център SanaMedic - Варна. „Изхождайки от спецификата на всеки пациент, на всяко лице, да се подчерта естествената красота на кожата и лицето. Ако говорим за ботокс, хиалуронови филъри и мезотерапия, тенденцията в световен мащаб е именно оформянето на натурални и естествени форми – контур на устни, освежаване на техния вид, за да бъдат по-красиви, по-сочни и по-естествени. Нашата намеса не трябва да надхвърля нормите на тази естественост“, отбеляза д-р Георги Томов. Той заяви, че ботоксът, хиалуроновите филъри, мезотерапията и прилагането на вещества, които въведени в кожата стимулират нейната регенерация и обновяване, са хит през последните години. „Имаме и апаратни процедури, при които с помощта на радиочестота или на лазерни лъчения, които навлязоха през последните години – енергията на лазерния импулс е много мощна, силна и дава възможност да работим без да се опасяваме от странични ефекти и последствия. Това са тенденциите на естетичната дерматология в световен мащаб – да бъдем внимателни, да изхождаме от пропорциите на лицето на всеки пациент и да постигнем максимален резултат. Това вече е възможно“, заяви д-р Георги Томов.
Д-р Георги Томов е част от екипа на Медицински център SanaMedic във Варна – иновативен проект, който обединява революционна технология за медицина и естетика и висококвалифициран медицински екип, с цел постигане на отлични и дълготрайни здравни и естетични резултати. Най-новото поколение лазери, с които е оборудван SanaMedic във Варна, постига обновяване на кожата на лицето и деколтето без да причини странични ефекти или дискомфорт. Бръчките, пигментациите и други несъвършенства по кожата се повлияват силно от лазера и намаляват, а в много случаи могат да бъдат и напълно премахнати.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при децата

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при децата

18 Октомври 2018 | 15:36 | Агенция "Фокус"
Варна. Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при деца. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна д-р Георги Томов, специалист по кожни и венерически болести, естетична дерматология и лазерна медицина в Медицински център SanaMedic - Варна. „В последните години се наблюдава значително увеличение на заболеваемостта от атопичен дерматит в детска възраст – от 0 до 5 години, което предполага освен генетична натовареност и замърсена среда, в която живеем, както и храни, с които се храним. При децата зачестиха още появата и развитието на хемангиоми“, отбеляза д-р Георги Томов.
По думите му все по-често се срещат пациенти с акне, като заболяването е характерно за възрастта между 12 и 25-годишна възраст. „Все по-чести са по-тежките форми на акне“, посочи д-р Томов. По отношение на останалата заболеваемост специалистът посочи, че тя е нормална. „Има заболявания, които се влияят от сезоните – подобряват се лятото от ползването на морска вода и слънце и се влошават през есенно-зимния сезон. Невродермитът също има такава цикличност. Радостно е да отбележим, че в областта на естетичната дерматология вече разполагаме с лазери, които правят чудеса, немислими за времето преди пет-шест години“, добави д-р Георги Томов.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: През последните години лазерната и естетична дерматология се развиват с огромни темпове

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: През последните години лазерната и естетична дерматология се развиват с огромни темпове

18 Октомври 2018 | 14:36 | Агенция "Фокус"
Варна. През последните години лазерната и естетична дерматология се развиват с огромни темпове и вече могат да бъдат постигани впечатляващи резултати. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна д-р Георги Томов, специалист по кожни и венерически болести, естетична дерматология и лазерна медицина в Медицински център SanaMedic - Варна. Д-р Томов препоръча при желание за извършване на естетична процедура потребителите да се обръщат за консултация към специалист-дерматолог, който да предложи съответното решение.
„Съвременната естетична дерматология вече разполага с огромен набор от възможности, с които да се помогне в решаването на даден естетичен проблем. Последните години лазерната и естетична дерматология се развиват с огромни темпове и вече можем да постигнем впечатляващи резултати – да свалим 10 години от лицето на даден пациент, да решим проблеми, които довчера не е имало възможност да бъдат решени. Все по-масови стават процедурите, при които инжектираме в кожата дадено вещество, за да подобрим нейната структура, нейната еластичност и външен вид, да премахнем пигментация и други несъвършенства. Освен инжектирането на вещества в кожата, прилагането на ботокс, хиалуронови филъри, както и на други филъри, които стимулират синтеза на колаген и еластин в дермата, ние разчитаме много и на естетичните лазерни процедури, при които технологията в последните години ни дава възможност да постигнем невероятни резултати. Моят съвет е – обърнете се към компетентен специалист дерматолог, който да ви посъветва какво е най-подходящо за вашата кожа, за вашия проблем“, заяви д-р Георги Томов.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.