НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ТАСС: САЩ спират финансовата помощ за Гватемала, Хондурас и Салвадор заради мигрантския караван

ТАСС: САЩ спират финансовата помощ за Гватемала, Хондурас и Салвадор заради мигрантския караван

22 Октомври 2018 | 17:05 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. САЩ ще спрат или орежат значително финансовата помощ, която отделят за Гватемала, Хондурас и Салвадор, защото, според Вашингтон, силовите структури в тези страни не са се справили със задачата да задържат на т.нар. караван – поток от мигранти, отиващи към САЩ, написа в понеделник американският държавен глава Доналд Тръмп в „Туитър“, предава ТАСС.
„Гватемала, Хондурас и Салвадор не се справиха със задачите и не направиха така, че тези хора (от мигрантския караван) да не напуснат територията на страните им и да не тръгнат нелегално към САЩ. Сега ще започнем спираме или да орязваме значително голямата финансова помощ, която им предоставяхме на регулярна основа“ написа Тръмп.
ТАСС отбелязва, че мексиканските власти на 17 октомври са решили да изпратят 500 души подкрепление на границата с Гватемала във връзка приближаването на каравана от Хондурас, който, по данни на телевизионния канал NBC, наброява четири хиляди души.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Новоизбраният президент на Мексико заяви, че няма да влиза в спор с Доналд Тръмп

AFP: Новоизбраният президент на Мексико заяви, че няма да влиза в спор с Доналд Тръмп

23 Септември 2018 | 09:15 | Агенция "Фокус"
Сонора. Новоизбраният президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че не желае да влиза в спорове с американския си колега Доналд Тръмп по отношение на имиграцията, предава AFP.
Твърдият подход на Тръмп по въпроса повиши напрежението и раздразни мексиканците, за които той каза, че ще платят за изграждането на стената между двете държави.
Но левичарят Лопес Обрадор заяви пред журналисти, в граничния щат Сонора в събота, че гневните размени на съобщения не са решението.
„Няма да спорим с правителството на САЩ, няма да спорим с президента Доналд Тръмп“, заяви той.
„Проблемът с миграцията няма да се разреши със строене на стени или с използване на сила. Това е дипломатическата работа на уважението“, добави новоизбраният президент, който ще встъпи в длъжност на 1 декември.
В събота американските власти обявиха началото на изграждането на петметрова стена по дължината на 6.5-километровата ивица в граничния град Ел Пасо.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Hill: Джаред Къшнър ще се присъедини към Майк Помпео за срещата с мексиканските лидери

The Hill: Джаред Къшнър ще се присъедини към Майк Помпео за срещата с мексиканските лидери

13 Юли 2018 | 06:35 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Старшият съветник на Белия дом Джаред Къшнър ще пътува с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, за да се срещне с мексиканските лидери в петък, заяви висшестоящ служител на държавния департамент пред журналисти, цитиран от американското електронно издание The Hill.
Служителят заяви, че Къшнър, заедно с министъра на вътрешната безопасност Кирстен Нилсен и министъра на финансите Стивън Мнучин, ще пътуват до столицата Мексико сити в петък, за да се срещнат с настоящия президент на Мексико Енрике Пеня Нието, външния министър Луис Видегарай и новоизбрания президент Мануел Лопес Обрадор.
Висшестоящият служител нарече делегацията „доказателство за значението, което администрацията и САЩ поставят върху двустранните отношения“.
„Фактът, че държавният департамент, министерството на вътрешната безопасност и финансовото министерство, както и старшият съветник на президента Джаред Къшнър, ще пътуват заедно, показва че това е цялостен подход на правителството и подчертава значението на нашите отношенията с Мексико“, допълни той.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Evening Standard: Новият мексикански президент иска да установи „приятелство“ с Доналд Тръмп

Evening Standard: Новият мексикански президент иска да установи „приятелство“ с Доналд Тръмп

4 Юли 2018 | 03:45 | Агенция "Фокус"
Мексико Сити. Новият мексикански президент иска да установи „приятелство“ с Доналд Тръмп, пише лондонският Evening Standard.
За половинчасовия телефонен разговор с американския президент Доналд Тръмп той заяви, че двамата лидери са обсъдили различни теми, включително сигурността на границите, търговията и Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).
Тръмп каза: "Мисля, че отношенията ни ще бъдат много добра."
В интервю за новинарската мрежа на Televisa Лопес Обрадор не предостави конкретни данни за това, как може да изглежда "разбирателството" с администрацията на Тръмп.
"Ние сме наясно с необходимостта да поддържаме добри отношения със Съединените щати, имаме граница от повече от 3 000 километра, повече от 12 милиона мексиканци живеят в Съединените щати и те са нашият основен икономически и търговски партньор", каза той.
"Няма да се караме. Винаги ще търсим съгласие ... Ще продължим да отправяме своята честна ръка, за да потърсим отношения на приятелство и, повтарям, сътрудничество със Съединените щати. "
Междувременно членовете на бизнес и политическия елит, които остро се противопоставиха на популистката кандидатура на Лопес Обрадор, обещаха да подкрепят управлението му като лоялна опозиция.
Според почти три четвърти от бюлетините Лопес Обрадор има около 53% от гласовете - най-много за който и да е кандидат за президент от 1982 г. насам, откакто Институционно-революционната партия е на върха в мексиканската политика през последните 71 години и победите са й били гарантирани.
Съперниците му Рикардо Аная и Хосе Антонио Маеде признаха победата на Лопес Обрадор още преди официалните резултати да бъдат обявени.
Самият Обрадор отказа да приеме двете си предишни президентски загуби, а през 2006 г. неговите поддръжници организираха протест, който предизвика месеци на хаос в Мексико Сити.
Той обяви екип от съветници, включващ известни бизнесмени и политици, давайки сигнал, че никой не трябва се страхува от обещанието му за „дълбока промяна“.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Андрес Мануел Лопес Обрадор е получил 53 процента от гласовете на изборите за президент в Мексико

ТАСС: Андрес Мануел Лопес Обрадор е получил 53 процента от гласовете на изборите за президент в Мексико

3 Юли 2018 | 07:57 | Агенция "Фокус"
Мексико сити. Андрес Мануел Лопес Обрадор е получил повече от 24 милиона гласа на изборите за президент в Мексико, проведени на 1 юли, съобщиха от Националния избирателен институт (НИИ) на страната, предава ТАСС.
Това се равнява на 52.96 процента от гласовете. Информацията е оповестена при 93.5 процента от обработените гласове.
Според статистиката на НИИ в изборите са взели участие 63.44 процента от имащите право на глас или 45.5 милиона души. От тях 52.96 процента са подкрепили Лопес Обрадор, а неговият най-близък преследвач е Рикардо Аная, получил 22.49 процента от гласовете.
Крайните резултати от изборите ще бъдат обявени по-късно през тази седмица.
Встъпването в длъжност на новоизбрания президент ще се състои на 1 декември и той ще ръководи страната до 2024 година.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

London Evening Standard: Новият президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обеща да „търси приятелство“ с Доналд Тръмп

London Evening Standard: Новият президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обеща да „търси приятелство“ с Доналд Тръмп

3 Юли 2018 | 04:21 | Агенция "Фокус"
Мексико сити. Новоизбраният президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обеща да търси приятелство с президента на САЩ Доналд Тръмп, пише британският вестник London Evening Standard.
Тръмп заяви, че по време на половинчасов телефонен разговор двамата лидери са обсъдили теми включващи граничната сигурност, търговията и Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).
„Мисля, че отношенията ни ще са много добри“, заяви американският президент.
В интервю за новинарската мрежа „Televisa“ Лопес Обрадор не разкри подробности върху това как би изглеждало „разбирателството“ с администрацията на Тръмп.
„Съзнаваме нуждата от поддържане на добри отношения със САЩ. Имаме граница от повече от 3 000 километра. Повече от 12 милиона мексиканци живеят в САЩ. Те са нашият основен икономически и търговски партньор“, заяви той.
„Няма да воюваме с тях. Винаги ще търсим сключването на споразумение. Ще протегнем нашата искрена ръка, за да потърсим приятелско отношение, повтарям, на сътрудничество със САЩ“, поясни Лопес Обрадор.
Междувременно, членове на политическия и бизнес елит, които яростно се противопоставяха на кандидатурата на Мануел Лопес Обрадор, обещаха да подкрепят президентството му като лоялна опозиция.
С почти три-четвърти от преброените гласове, Лопес Обрадор събира приблизително 53 процента от гласовете – най-много от всеки президентски кандидат от 1982 година насам.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Sputnik: Кметът на мексиканския град Текалитлан е убит един ден след изборите за президент в страната

Sputnik: Кметът на мексиканския град Текалитлан е убит един ден след изборите за президент в страната

3 Юли 2018 | 02:26 | Агенция "Фокус"
Текалитлан. Кметът на Текалитлан, намиращ се в мексиканския щат Халиско, е бил убит в сутринта на понеделник, само ден след президентските избори в страната, заявиха от държавната прокуратура, предава Sputnik.
Според прокуратурата, Виктор Диас Контрерас е бил застрелян в автомобила си от неизвестни нападатели. Една жена, която също се е намирала в автомобила, е ранена и е била закарана в болницата.
В неделя, Мексико проведе генерални президентски избори, докато някои райони също проведоха местни избори.
Избирателните кампании на местно ниво бяха маркирани от огромно ниво на насилие, а двама политици са били убити само в изборния ден.
Малко преди изборите беше съобщено, че за целия период на предизборната кампания в Мексико, 133 политици са били убити в страната. Те са основна мишена на местните силови наркокартели.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Новият президент на Мексико предложи на Доналд Тръмп намаляване на мигрантския приток

AFP: Новият президент на Мексико предложи на Доналд Тръмп намаляване на мигрантския приток

2 Юли 2018 | 22:14 | Агенция "Фокус"
Мексико сити/Вашингтон. Новоизбраният президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви в понеделник, че е провел телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп и е предложил намаляване на мигрантския приток към страната му в замяна на американско взаимодействие, предава AFP.
„Предложих разглеждането на универсално споразумение включващо проекти за развитие, които биха създали работни места в Мексико и по този начин биха намалили миграцията и засилили сигурността. Тонът на разговора беше уважителен и нашите екипи ще проведат разговори“, написа Лопес Обрадор в социалната мрежа „Туитър“.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп неколкократно заплаши, че иска да построи стена на границата между САЩ и Мексико заради високата нелегална миграция в страната му.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АFP: Доналд Тръмп е поздравил новоизбрания мексикански президент

АFP: Доналд Тръмп е поздравил новоизбрания мексикански президент

2 Юли 2018 | 06:49 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Президентът на САЩДоналд Тръмп е поздравил новоизбрания мексикански президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, предава AFP.
„Има много какво да се направи в полза на САЩ и Мексико едновременно“ , написа в социалната мрежа „Туитър“ Доналд Тръмп, чийто търговски и антиимиграционни мерки значително развалиха двустранните отношения, пише агенцията.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АFP: Левият кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор печели изборите в Мексико  по данни на екзитпола

АFP: Левият кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор печели изборите в Мексико по данни на екзитпола

2 Юли 2018 | 05:02 | Агенция "Фокус"
Мексико сити. Левият антисистемен кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор печели президентските избори в Мексико според данните от екзитпола, предава AFP.
Три социологически фирми, провеждащи така наречения екзитпол дават голяма преднина на Лопес Обрадор, бивш кмет на столицата Мексико сити с около 49 процента. Консервативният кандидат Рикардо Аная събира 27 процента, а трети остава кандидата на управляващата партия Хосе Антонио Меаде с 18 процента.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Кандидатът за президент на Мексико Андрес Лопез Обрадор гласува на изборите

РИА Новости: Кандидатът за президент на Мексико Андрес Лопез Обрадор гласува на изборите

1 Юли 2018 | 18:21 | Агенция "Фокус"
Мексико. Кандидатът за президент на Мексико Андрес Лопез Обрадор от лявата коалиция „Заедно правим история“, гласува на всеобщите избори в страната, предава РИА Новости.
Лопез Обрадор гласува на избирателна секция в района „Койоакан“ на мексиканската столица заедно със съпругата и децата си. Останалите кандидати все още не са упражнили правото си на глас.
Днес мексиканците избират нов президент, който да встъпи в длъжност през декември за шестгодишен мандат. Също така избират сенатори, депутати, кметове и щатски губернатори.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Всеобщите избори в Мексико започнаха

ТАСС: Всеобщите избори в Мексико започнаха

1 Юли 2018 | 16:20 | Агенция "Фокус"
Мексико. Около 157 хил. избирателни секции са открити на всеобщите избори в Мексико в 8:00 часа местно време (16:00 часа българско време). Гражданите ще избират президент и ще обновят състава на Конгреса, където влизат 128 сенатори и 500 депутати. Едновременно с това в 30 от 32 щата на страната се водят избори за повече от 17 хил. длъжности в местните органи на властта, включително и за губернатори, предава ТАСС.
89 милиона души имат право на глас в най-голямото гласуване в историята на латиноамериканската държава. Очаква се избирателната активност да е около 70%. Очаква се първите предварителни резултат и да бъдат публикувани в около полунощ местно време (8:00 българско в понеделник).
За президентския пост претендират Рикардо Аная от коалицията „Напред, заради Мексико“, където влизат опозиционните сили от умеренолевия до десноцентристкия спектър, бившият министър Хосе Антонио Мид от коалиция „Всичко за Мексико“, чието ядро е управляващата Институционна Революционна партия, а лявата коалиция „Заедно градим историята“ издига Андрес Лопез Обрадор.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Los Angelis Times: Мексикански гласоподаватели гласуват на исторически избори, които са помрачени от купуване на гласове и насилие

Los Angelis Times: Мексикански гласоподаватели гласуват на исторически избори, които са помрачени от купуване на гласове и насилие

1 Юли 2018 | 16:06 | Агенция "Фокус"
Мексико. Мексиканците ще гласуват в неделя на едни от най-големите избори в историята на страната , за да изберат нов президент, 500 места в Камарата на депутатите и 128 членове на Сената. Ще се проведат избори и за хиляди държавни и общински длъжности, пише Los Angelis Times.
Но въпреки вниманието към фаворита Андреас Лопез Обрадор, който може да стане първия ляв лидер в модерната история на страната, изборите са замъглени от нередности и насилие.
Десетки кандидати са били убити през последните месеци. Управляващата партия е обвинена, че използва правителствени институции, за да се опита да овладее резултатите. Опозиционните партии предупреждават за възможна измама в деня на изборите. А купуването на гласове е широко разпространено. Според неотдавнашно проучване една трета от анкетираните са получили дарения или обещани услуги от страна на политическите партии в този селекционен сезон.
Мексико е изминало дълъг път, откакто Институционна революционна партия (ИРП) държи властта непрекъснато повече от 70 години. Партията е толкова успешна в удържането на президентството и Конгреса, запазвайки същевременно ореол на демократичност, че лауреатът на Нобелова награда Марио Варгас Льоса я определя като „перфектната диктатура“ .
Настоящият президент от ИРП Енрике Пеня Нието се смята за разочарование. Много от неговите основни инициативи не отидоха никъде, корупцията и престъпността се разраснаха, подхранвайки климат, който е в полза на популисткото послание на Лопез Обрадор, който вече два пъти се е кандидатирал за президент, но този път изглежда, че е фаворит. Неговата победа може да доведе до масивна промяна в мексиканската политика. Той ще встъпи в длъжност на 1 декември, начело на политически блок от нови лица в политиката с изразена лява политика.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

El Universal (Мексико): Националният избирателен институт на Мексико очаква резултатите от изборите да излязат на 2 юли

El Universal (Мексико): Националният избирателен институт на Мексико очаква резултатите от изборите да излязат на 2 юли

1 Юли 2018 | 15:29 | Агенция "Фокус"
Мексико. Националният избирателен институт на Мехсико очаква официалните резултати от президентските избори да бъдат готови на 2 юли, пише El Universal.
„До полунощ в неделя ние очакваме едва 12 % обработени бюлетини, 55% към три сутринта и 82% към 8 часа сутринта“, обясни изпълнителният секретар на НИИ Едмундо Джакобо Молина. Той обясни по-дългото очакване на резултатите от обичайното защото има щати, където се провеждат паралелни местни избори и според законодателството на други избирателните секции могат да бъдат затворени, едва след пълното преброяване на бюлетините.
Въпреки забавянето на официалните данни, преди полунощ местно време в неделя ще бъдат публикувани резултати от екзитполовете.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Times of Israel: Четиримата кандидати борещи се да станат президент на Мексико

The Times of Israel: Четиримата кандидати борещи се да станат президент на Мексико

1 Юли 2018 | 09:18 | Агенция "Фокус"
Мексико сити. Четирима кандидати са в надпреварата да станат следващия президент на Мексико в изборите в неделя. Израелският вестник The Times of Israel представя визитките и на четиримата:


Андрес Мануел Лопес Обрадор
В третия си опит като кандидат за президент, Лопес Обрадор, 64-годишен бивш кмет на Мексико сити, е един от водачите в повечето социологически проучвания.
През 2006 година Лопес Обрадор губи изборите с 0.56 процента от консервативния Фелипе Калдерон. През 2012 година той отново губи изборите срещу настоящия президент Енрике Пена Нието.


Рикардо Аная
39-годишен, консервативен съдия с докторантура по политически науки. Рикардо Аная е най-младият кандидат за президент в съвременната история на Мексико. Неговите поддръжници го виждат като голям привърженик на технологичното развитие и проницателен студент по политика, докато критиците му го наричат пресметлив и манипулативен политик.
Аная започват политическата си кариера на 18 години, става адвокат през 2012 година и впоследствие се издига до говорител на долната камара на мексиканския Конгрес.


Хосе Антонио Меаде
49-годишен адвокат с докторантура по икономика от Йейл. Меаде е дългогодишен технократ и част от правителството цели пет пъти, членувайки в две различни партии.
Близките до него твърдят, че публичната служба е закодирана в ДНК-то му. Той е служил като министър на енергетиката (2011), министър на финансите (2012), министър на външните работи (2012), министър на социалното развитие (2015) и отново на финансите (2016).


Хайме Родригес
Родригес, 57-годишен, е губернатор на северния щат Нуево Леон и и първият човек, който печели този пост като самостоятелен кандидат.
Той разрушава 30-годишния си съюз с Институционалната революционна партия, за да участва в изборите за губернатор през 2015 година. Преди това е бил кмет на Гарсия, близо до град Монтерей, от 2009 до 2012 година.

Изборите за президент ще се проведат в неделя.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Мексико гласува за президент

AFP: Мексико гласува за президент

1 Юли 2018 | 04:53 | Агенция "Фокус"
Мексико Сити. Мексико гласува за президент, пише AFP.
Изморени от корупцията и насилието, мексиканците излизат в неделя на президентски избори, като фаворит е анти-системния ляв политик Мануел Лопес Обрадор.
Водейки с повече от 20 пункта в социологическите проучвания, с остър език, сребристокосия политик успешно използва гнева на гласоподавателите от безкрайната серия от корупционни скандали и ужасяващо насилие – над 25 000 убийства през миналата година, подхранвани от наркокартелите в страната.
Много избиратели са отблъснати от двете партии, управлявали Мексико в продължение на почти столетие: управляващата Институционо-революционна партия (PRI) и консервативната партия за национално действие (PAN).
64-годишният Лопез Обрадор ги нарича и двете части на една и съща "мафия на властта", послание, което се възприема от много хора.
Социолозите от Oraculus дават на Мануел Лопес Обрадор 48,1% от гласовете в деня на изборите, до 26,1% за бившия председател на Конгреса Рикардо Аная от PAN, 20,8% за кандидата за PRI Хосе Антонио Меaде и 5% за независимия кандидат Хайме Родригес.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: 133 политици са били убити в Мексико преди изборите, разкрива изследване

AFP: 133 политици са били убити в Мексико преди изборите, разкрива изследване

28 Юни 2018 | 21:12 | Агенция "Фокус"
Мексико сити. Общо 133 политици са били убити в месеците преди президентските избори в Мексико, които ще се проведат на 1 юли, разкрива консултантската фирма „Etellekt“, цитираната от AFP.
Убийствата, предимно над местни политици, са отбелязани между септември, когато започна регистрацията на кандидатите, и закриването на предизборната кампания в сряда, когато временно изпълняващ длъжността кмет е бил убит в западния щат Мичоакан.
Политиците в Мексико често стават жертви на силовите наркокартели в страната.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Социологическите проучвания сочат левия кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор за фаворит в президентските избори в Мексико

AFP: Социологическите проучвания сочат левия кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор за фаворит в президентските избори в Мексико

28 Юни 2018 | 01:08 | Агенция "Фокус"
Мексико сити. Левият кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор води като явен фаворит преди президентските избори в Мексико, които ще се проведат на 1 юли, според последните социологически проучвания публикувани в сряда, предава AFP.
Бившият кмет на Мексико сити събира 51 процента от предпочитанията на гласоподавателите, срещу 27 процента за консервативния кандидат на Националната партия на действието Рикардо Аная, според социологическо проучване на вестник „Reforma“ и радио „Centro“.
Хосе Антионио Меаде от управляващата Институционалната революционна партия има 19 процента в проучването, а независимият кандидат Хайме Родригес Калдерон събира 3 процента.
Подобно проучване на „El Financiero“ показва, че Лопес Обрадор събира 54 процента, Меаде 22 процента, Аная 21 процента и Родригес отново 3 процента.
По закон сряда беше последният ден от предизборната кампания. До неделя има забрана за провеждане на каквито и да е предизборни събития и дейности, за да се позволи на избирателите да имат период на размисъл пред неделя.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет. 15 ноември 2018 година
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.