НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Смолян Николай Мелемов е победител в категорията "Кмет на гражданите" за средна община  в националния онлайн конкурс "Кмет на годината 2018”

Кметът на Смолян Николай Мелемов е победител в категорията "Кмет на гражданите" за средна община в националния онлайн конкурс "Кмет на годината 2018”

15 Ноември 2018 | 21:02 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на Смолян Николай Мелемов е победител в категорията "Кмет на гражданите" за средна община в националния онлайн конкурс "Кмет на годината 2018", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Наградата му бе връчена от омбудсмана Мая Манолова. "Всеки от нас ежедневно се труди и старае за бъдещето на своята община. Благодаря на г-н Боян Томов, че превърна конкурса "Кмет на годината" в традиция", обърна се от своя страна кметът на Смолян Николай Мелемов.
Той благодари на всички негови съграждани, които са го подкрепили в гласуването, защото най-важно за един кмет е подкрепата на хората и да бъде оценено това, което е направено през годините за благоустрояването и развитието на Смолян.
С впечатляващото изпълнение на песента "Нелла Фантазия" от талантливия 12-годишен Тодор Борисов започна официалната церемония за връчване на наградите „Кмет на годината 2018” в зала 9 на НДК, София. Тук бяха градоначалници от цялата страна. Порталът на българските общини Kmeta.bg за шеста поредна година организира национално допитване, в което хиляди българи с вота си оценяват свършеното в градовете им.
Конкурсът „Кмет на годината” се превърна във важно състезание между кметовете в надпревара на идеи и на добри практики в полза на гражданите.
Гласуването стартира на 22 октомври 2018 г ., проведе се на два етапа и приключи на 13 ноември 2018 г . Хората от цялата страна гласуваха в 10 категории и оценяваха градоначалниците в малка, средна и голяма община. Днес кметовете, събрали най-голямо одобрение бяха отличени.
Церемонията уважиха Мария Габриел, еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество", омбудсманът Мая Манолова, министри, депутати, представители на бизнеса, спортисти и общественици.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Кметът Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“

Велико Търново: Кметът Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“

7 Ноември 2018 | 11:58 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Кметът Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“ – 2018. Той е номиниран в категорията „Ин витро програми“ в раздела за големи общини. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Гласуването продължава до 13 ноември (включително) на адрес: kmetnagodinata.bg.
Кампанията е на националната медия „КМЕТА.bg“ и се утвърди като механизъм за обективна гражданска оценка на кметовете и техните екипи. Точно преди 12 месеца Даниел Панов спечели най-големия приз от миналогодишното издание на надпреварата „Кмет на 2017 година“.
Община Велико Търново е сред институциите в България, оказващи голяма подкрепа за борба с репродуктивните проблеми. 70 000 лева с преходните остатъци бяха отпуснати в бюджета за тази година по програмата за асистирана репродукция.
Фонд „Ин витро“ е създаден през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. По инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му бюджетът за фонд „Ин витро” бе увеличен и от 2012 година насам годишната сума е минимум 70 000 лева.
Над 50 са бебетата, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.
Политиката на Панов и екипа му по отношение на борбата с репродуктивните проблеми получи висока оценка от фондация „Искам бебе“. През пролетта Панов бе удостоен с наградата „Ангел на благодарността“, с която фондацията отличава усилията на институции, организации, хора и дарители в подкрепа на асистираната репродукция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Велинград се включи в гласуването за конкурса „Кмет на годината“- 2018

Пазарджик: Велинград се включи в гласуването за конкурса „Кмет на годината“- 2018

25 Октомври 2018 | 22:08 | Агенция "Фокус"
Велинград. Велинград се включи в гласуването за конкурса „Кмет на годината“- 2018, съобщиха за Радио „Фокус“-Пазарджик от Общината. За шести пореден път Порталът на българските общини и вестник „Кмета.бг” обявява он-лайн конкурс „Кмет на годината”. До 13 ноември всеки пълнолетен български гражданин може да даде вота си за работата на кметовете в 10 категории, а във всяка от категориите се гласува за малка (до 20 000 жители), средна (между 20 000 и 50 000 жители) и голяма (над 50 000 жители) община. Велинград попада във втората категория. Гласуването протича на два етапа:
Първи етап – от 22 октомври до 4 ноември 2018 г., включително. Всичките 265 общини са номинирани в 10-те категории и гласуването е свободно.
Вторият етап – от 5 до 13 ноември 2018 г. В 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 3 малки, 3 средни и 3 големи общини.
Категориите с кратка информация за тях:
– Кмет на годината- за цялостната дейност на кмета през годината във всички сфери
-Кмет на гражданите – кмет, който с работата си е най-близо до гражданите, до проблемите и решаването им
– Паркове и екотранспорт – кмет, работещ за опазване и разширяване на зелените системи и превръщането им в любимо място за отдих
– Туризъм, култура, фестивали и традиции – кмет, работещ в посока за развитието на общината като атрактивна туристическа дестинация с множество инициативи в различни посоки
– Спорт и младежки политики – кмет, работещ в посока изграждане на спортни площадки и зали за насърчаване на развитието на любителския и професионален спорт
– Иновации в образование – приз за усилията за внедряване на иновации в образованието
– Инвестиции и работни места – приз за привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места
– Видеонаблюдение и сигурност – приз за общините, които въвеждат мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на града.
– Ин витро програми -приз за заделени средства и разширяване на програми за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми
– Smart City – приз за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.