НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Красимир Вълчев: Казанлък е най-добрият пример за ангажираността на Общината и на местния бизнес с професионалното образование

Министър Красимир Вълчев: Казанлък е най-добрият пример за ангажираността на Общината и на местния бизнес с професионалното образование

12 Ноември 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Казанлък е най-добрият пример за ангажираността на Общината и на местния бизнес с професионалното образование. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който посети Казанлък, където се срещна и разговаря с директори на детски и учебни заведения в общината и бе запознат с възможностите за взаимодействие между образователните институции и местния бизнес в сферата на дуалното обучение, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Пред журналисти министър Вълчев обърна внимание на това, че Казанлък е община, където може да бъде видяно отражение на всички проблеми и политики в системата на образованието. По думите му в общината има големи и елитни училища, селски училища, училища с концентрация на деца от уязвими групи, има специфични проблеми и добра практика на взаимодействие между професионалните гимназии и бизнеса, има добри резултати по Механизма за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане на децата в предучилищна и училищна възраст. „Поздравление за Общината, за ангажираността на местния бизнес с професионалното образование, с дуалната форма на обучение. Тя е възможност да мотивираме повече деца да се включат в професионално образование, особено техническо. Казанлък е най-добрият пример за това – има концентрация на високотехнологични предприятия, които създават голяма добавена стойност, необходимост от кадри и взаимодействие на професионалното образование и бизнеса”, каза още министър Вълчев.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково

Министър Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково

12 Ноември 2018 | 07:28 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Посещението включва работни срещи с кметове, с директори на училища и детски градини, както и с работодатели, ангажирани с развитието на професионалното образование. В 17.30 часа министър Вълчев ще бъде гост на празника по случай 75 години от създаването на ПГСАГ в държавната опера в Стара Загора. В 17.15 часа е предвидено кратко изявление.
Заместник-министър Деница Сачева ще участва в първата Международна конференция на тема „Допълваща и алтернативна комуникация“. Форумът стартира в 9.00 часа в парк-хотел „Москва“ в София. Целта е специалистите, работещи с хора с увреждания в България, да се запознаят с различни методи за допълваща и алтернативна комуникация. Ще бъдат представени и подходи за работа и обучение на деца с увреждания за усвояване на умения за комуникация.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.