НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Николай Цонков, БСП: Необходим е анализ на координацията между елементите на сигурността и формулиране на основни национални интереси

Николай Цонков, БСП: Необходим е анализ на координацията между елементите на сигурността и формулиране на основни национални интереси

13 Ноември 2018 | 16:48 | Агенция "Фокус"
София. Нямаме добра координация между елементите на сигурността – необходими са анализ и формулиране на основни национални интереси. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Комисията по отбрана към Народното събрание Николай Цонков по време на дискусия „Има ли нужда от нова концепция за националната сигурност на България?“, организирана от Дискусионен клуб "Политика 21" и Градският съвет на БСП – София, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му в момента имаме една законодателна база, която за съжаление не е прецизна. От друга страна тя не се изпълнява в пълна степен, което води до няколко проблема, сред които липсата на достатъчно добра координация между отделните елементи за национална сигурност
„Несъмнено ми се струва, че най-важното, което трябва да направим е на базата на един задълбочен анализ на вътрешната и външната среда за сигурност да се очертаят основните тенденции“, каза още Цонков и добави, че според него на тази база трябва да стъпи новият вариант на стратегия за национална сигурност. По думите му следваща стъпка е да се формулират и основните национални интереси на страната. „Като малка държава трябва да си поставим по-ниски нива на амбиции и да се съсредоточим основно в региона“, допълни депутатът от БСП. Според него трябва да се обърне внимание на мисиите в мирно време.
Деница КИТАНОВАОще военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Калоян Паргов, БСП-София: До края на този месец предвиждаме да проведем икономически форум

Калоян Паргов, БСП-София: До края на този месец предвиждаме да проведем икономически форум

13 Ноември 2018 | 16:35 | Агенция "Фокус"
София. До края на този месец предвиждаме да проведем икономически форум. Това каза пред журналисти председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Паргов уточни, че ще на форума ГС на БСП – София ще покани всички работодателски организации в лицето на Стопанската камара, Търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал и Съюза за стопанска инициатива. „Ще поговорим какво биха очаквали те от държавата като мерки и политики, които да ги стимулират и да подобрят бизнес и икономическата среда, а оттам това да доведе до по-високи косвени резултати, което да се претвори в повече данъци за бюджета и по-високи заплати за техните служители, които съответно ще бъдат потребители на пазара“, допълни Паргов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Калоян Паргов: БСП – София подновява дискусията за необходимостта от доктрина за националната сигурност

Калоян Паргов: БСП – София подновява дискусията за необходимостта от доктрина за националната сигурност

13 Ноември 2018 | 16:19 | Агенция "Фокус"
София. БСП – София подновява дискусията за необходимостта от доктрина за националната сигурност. Това каза пред журналисти председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Паргов заяви, че има различни фактори, които влияят на сигурността на държавата. „Те са в много аспекти, не са само от гледна точка на отбрана, вътрешен ред, служби, опазване на границите. Те са свързани с такива популярни сектори като здравеопазване, образование“, посочи той. По думите му в днешно време хората се чувстват несигурни и тази несигурност ги кара да излизат на улицата. Според него случващото се с протестите е част от системата на сигурност.
„Колкото по-малко деца се раждат, толкова по-зле за икономиката и държавата. Колкото по-лошо се грижим за здравето на населението, толкова повече боледува нацията. Колкото по-въоръжена и безцелно се движи армията, толкова тя не може да изпълнява своите функции. Какви са функциите на днешната армия? Знаем ли ги? Ние сме членове на НАТО вече 13 години. Някой направи ли равносметка в рамките на НАТО какво спечелихме и какво загубихме? Какво ни даде НАТО и какво ние дадохме освен тези мисии по света, в които участвахме и дадохме човешки жертви? Добре ли е да имаме 9 хил. служители администрацията и да имаме 15-хилядна армия? Бива ли да има една реформа, в която да намалим броя на администрацията, да инвестираме в екипировка, оборудване, обучение?“, каза Паргов и посочи, че алтернативата трябва да е свързана с именно с реалните проблеми и това е част от концепция на БСП – София.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Дискусия на тема "Национална сигурност" организират ДК "Политика 21" и Градският съвет на БСП - София

Дискусия на тема "Национална сигурност" организират ДК "Политика 21" и Градският съвет на БСП - София

13 Ноември 2018 | 08:34 | Агенция "Фокус"
София. Ще се проведе дискусия на тема: "Има ли нужда от нова концепция за националната сигурност на България?". Организатори на събитието са Дискусионен клуб "Политика 21" и Градският съвет на БСП - София, съобщиха от пресцентъра на БСП-София. За участие са поканени експерти в сферата на националната сигурност и отбраната и народни представители. Дискусията ще се състои от 15,00 часа в Зала №3 "Инж. Стоимен Сарафов" на втория етаж на Федерацията на научно-техническите съюзи (ул. "Георги С. Раковски" №108).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.