НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Комисар Дарин Димитров, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Добрич: Сградата на дирекцията е въведена в експлоатация през 1990 г. и оттогава не е правен основен ремонт

Комисар Дарин Димитров, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Добрич: Сградата на дирекцията е въведена в експлоатация през 1990 г. и оттогава не е правен основен ремонт

6 Декември 2018 | 14:23 | Агенция "Фокус"
Добрич. жСградата на Дирекцията е въведена в експлоатация през 1990 г. и оттогава не е правен основен ремонт. Това каза в предаването „Добрич - Блян вихрен, понесен над степ ековита...“ на Радио „Фокус“ комисар Дарин Димитров, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Добрич. Дирекцията ще приключи годината с обновена сграда и подобрена среда на работа. От това ще се ползват над 100 служители на дирекцията. Сградата е въведена в експлоатация през 1990 година. През 2000-та е извършен частичен ремонт – подмяна на част от дограмата. Досега не е правен основен ремонт на сградата. По проекта на Община град Добрич са предвидени мерки за постигане на енергийна ефективност – топлоизолация на стени, хидро и топлоизолация на покриви и газифициране на цялата сграда. Отделно са извършени конструктивни ремонти около сградата на Пожарната. Възстановени са пропаднали тротоарни площи. Ежедневно в сградата пребивават около 50 души, тъй като се работи на смени, 24 часа.
„Очакваме икономиите след ремонта на сградата на Дирекцията да са спестяване на ел. енергия. Сградата има съвсем нов облик, помещенията станаха топли и уютни. Всички служители са изключително доволни от това, което е постигнато“, каза ком. Димитров. Осигурена е постоянно и топла вода за служителите, които предвид спецификата на работа и участието в спасителни дейности, се връщат в сградата опушени или премръзнали. Ремонтът е приключил в началото на месец септември. „Доказано е в годините, че обновяването и раздвижването на основните административни сгради подобрява и работния процес“, заяви кметът Йордан Йорданов по повод официалното откриване на обновената сграда на РДПБЗН. Той съобщи, че следващата административна сграда, която се планира да бъде обновена по проект на Община град Добрич и по ОП „Региони в растеж“, е тази на Областната дирекция на полицията. Отделно се подготвят проекти за ремонт на две важни за града концертни зали – „Добрич“, известна като Органова зала и Огледална зала „Нели Божкова“. Кметът припомни, че в хода са дейности по националната програма за внедряване на мерки за енергийна ефективност за многофамилни жилища. 40 такива са включени от добруджанския град. Избрани са изпълнители и за ремонтите на сградите на една детска градина, на Езикова гимназия „Гео Милев“ и Природо-математическа гимназия „Иван Вазов“. Предстои втора процедура за избор на изпълнител на ремонта на сградата на ОУ „Христо Ботев“. Сградата на Пожарната е ремонтирана по проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на помещенията, който е част от Инвестиционната програма на Община град Добрич за периода до 2020. Инвестирани са 600 000 лева, от които 510 000 лв. се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и 90 000 лв. са от национално съфинансиране. Проектът се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“. Неговото изпълнение е започнало в края на месец ноември 2016 г. в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ със срок 24 месеца.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.