НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Промените в наредбата за определяне на данъка върху моторните превозни средства в Кюстендил са обявени за обществено обсъждане

Промените в наредбата за определяне на данъка върху моторните превозни средства в Кюстендил са обявени за обществено обсъждане

6 Декември 2018 | 13:15 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Промените в наредбата за определяне на данъка върху моторните превозни средства в Кюстендил са обявени за обществено обсъждане. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Общински съвет – Кюстендил. Наредбата за изменение на действащата общинска наредба за определяне на местните данъци вече е публикувана на сайта на Община Кюстендил.
В наредбата, в съответствие със законовите промени са предложени шест диапазона на мощности на автомобили и е предложено запазване на досега действащите стойности на размера на данъка за всеки диапазон на мощност, като за двата нови диапазона, а именно над 150 kw до 245 kw и над 245 kw са предложени минималните размери. Коефициентът за годината на производство на автомобила е диференциран по години, той не може да се променя от страна на Общинския съвет. Налице е известна промяна спрямо действащите преди измененията коефициенти. Екологичният компонент е свързан с екологичните характеристики на автомобила и представлява коригиращ коефициент, който отразява екологичната категория на автомобила, която е свързана с европейските стандарти за изгорели.
Екологичният компонент осигурява облекчение за собствениците на автомобили, съответстващи на екологични стандарти „Евро 4” и по-високи и утежнение за собствениците на автомобили, които не съответстват на екологична категория или съответстват на екологична категория по-ниска от „Евро 4”. Като положителен ефект за собствениците на моторни превозни средства е предвидено да не се прилага лимитиращата граница от 74 kw за ползване на данъчни облекчения за леки и товарни автомобили с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 тона, като с коефициента за екологична категория се дава възможност за ползване на данъчно облекчение за всички автомобили с категория равна на или по-висока от „Евро 4”, независимо от мощността им. По този начин всички собственици на моторни превозни средства ще имат възможност да ползват данъчни преференции, в случай че притежават моторни превозни средства отговарящи на по-високи екологични стандарти.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хашим Тачи в казармата Адем Ярич край Прищина. 14 декември 2018 г.
Хашим Тачи в казармата Адем Ярич край Прищина. 14 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.