НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

София: Временни съдове за смет ще бъдат поставени на ул. „Граф Игнатиев“

София: Временни съдове за смет ще бъдат поставени на ул. „Граф Игнатиев“

14 Март 2019 | 07:25 | Агенция "Фокус"
София. Започва поставяне на временни съдове за смет на ул. „Граф Игнатиев“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Те ще бъдат разположени съобразно строителните дейности и местата с най-голям пешеходен поток, в близост до кръстовища и спирки. Кошчетата ще останат до приключването на строителните дейности и приемането на обекта. Целта е осигуряване на регулярно сметосъбиране по ул. „Граф Игнатиев“. Продължава монтирането на паркова мебел в това число и съдове за отпадъци, който ще бъдат въведени в експлоатация с приемането на обекта.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител

13 Март 2019 | 12:59 | Агенция "Фокус"
София. Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител. Това каза на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с наложилото се демонтиране на разделителните съоръжения на улицата, поради инциденти с пешеходци, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Попитана, какви ще бъдат допълнителните разходи за смята на така наречените „перки на акули“, тя отговори: „Допълнителни разходи до момента не е имало. Всъщност, първия път ограничителите не бяха сменени, а отрязани. Аз лично тогава не бях съгласна, защото мислех, че първият вариант беше по-добър. Но, както и да е, проектантите така предпочетоха“, припомни Фандъкова. „Сега говорим за безопасност на хората, затова главният архитект работи, и днес ме информира, че има няколко варианта, които трябва да се видят, обсъдят и да се направят разчети“, обяви тя. Кметът изтъкна, че главният архитект скоро ще представи публично вариантите на разделителите. „Разходите по демонтажа със сигурност ще бъдат за сметка на изпълнителя, останалото трябва да видим, да се направят разчети“, отбеляза още тя.
На въпрос, дали е запозната със снимков материал, на който се показва, че строителни работници се опитват да засаждат изкоренени дървета, Фандъкова каза, че за такъв случай няма информация. Тя припомни, че миналата година на изпълнителя е била наложена санкция във връзка с наранявания на дървета. „Тук сме безкомпромисни“, увери още столичният кмет.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Възложила съм да се проучат възможностите за смяна на предпазните съоръжения на ул. „Граф Игнатиев“

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Възложила съм да се проучат възможностите за смяна на предпазните съоръжения на ул. „Граф Игнатиев“

12 Март 2019 | 14:15 | Агенция "Фокус"
София. Възложила съм да се проучат възможностите за смяна на предпазните съоръжения на ул. „Граф Игнатиев“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Фандъкова коментира темата за продължаващия ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ и случаите на наранили се хора на поставените предпазни съоръжения. Тя обясни, че монтирането на тези съоръжения е било част от проекта. „Въпреки това съм възложила да се проучат възможностите за смяна, защото когато става дума за безопасност, за мен това е най-важният приоритет. Така че ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване. Защото да оставим трамваят да се движи без обезопасителни съоръжения, също е опасно. Ще разговаряме и с КАТ. Очаквам в най-скоро време архитектите да ми предложат друг, по-безопасен вариант, който ще обсъдим и с „Пътна полиция“, обясни Фандъкова.
Във връзка с подмяната на автобусите в София тя посочи, че вече има пристигнали и подготвени за включване в движение 22 къси автобуса на природен газ. „Сега започнаха да пристигат и съчленените автобуси, които са 60 на брой и също са на природен газ. Предстои до края на тази година и те да влязат в движение. Така ще изпълним поетия ангажимент за подмяна на 90% от автобусите на Столичния автотранспорт. Освен това очакваме и доставка в Столичния електротранспорт на 15 електробуса, както и на 13 нови трамвая още тази година“, заяви Фандъкова.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември 2019 година
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.