НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:25


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Мишо Гръблев, Академия за меки умения – Пловдив: „Меките умения“ са нашето предимство по пътя към кариерното развитие, към самоусъвършенстването ни

Мишо Гръблев, Академия за меки умения – Пловдив: „Меките умения“ са нашето предимство по пътя към кариерното развитие, към самоусъвършенстването ни

20 Юни 2019 | 22:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. „Меките умения“ са нашето предимство по пътя към кариерното развитие, към самоусъвършенстването ни. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Мишо Гръблев, един от лекторите в Академия за меки умения – Пловдив. Той обясни, че всъщност, „меки умения“ представляват най-общо казано нашите лични качества. „Ако трябва да дам пример, това са презентационни умения, организационни умения, умения за работа в екип. Всичко това са умения, които, за съжаление, образователната система няма как да развива. Тя просто няма време, нито на средно ниво, нито на ниво висше училище, а в крайна сметка, когато човек иска да се реализира, се оказва че работодателите изискват най-вече точно такива „меки умения“. Утре, когато кандидатстваме за работно място или искаме да се реализираме някъде, се оказва че и другите кандидати имат нашето образование. Е, нещо трябва да направи разликата. „Меките умения“ правят тази разлика“, коментира Гръблев.
Относно Академия за меки умения, той подчерта, че платформата има за цел да помогне на хората, които искат да развият своите „меки“ или „гъвкави“ умения. „Това е едно начинание, което извън България вече е с дългогодишна традиция, може би десетилетна, но тук все още има хора, изненадващи се от израза „меки умения“. Много благодаря на хората, които ми се довериха, които дойдоха да видят и да чуят какво сме им приготвили. Всеки семинар е специално подготвен, със сериозна практическа част. Много се радвам, че интересът е доста голям. Имаме въпроси за това как ще продължим. В момента са летните месеци, така че говорим от септември месец нататък. Имаме идеи, разбира се. Това, което забелязах е именно желанието на присъстващите да подобрят своите умения в такъв план, че те имат своето образование, но искат да имат и да могат нещо повече, нещо по-различно“. Освен това ми направи впечатление, че младите харесват новите начини на преподаване – такива, каквито са залегнали в нашата концепция – с много повече практика, с демонстрации, с така нареченото case study – обучение чрез казуси, чрез истории. Всичко това страшно много се харесва, обучението остава като спомен, като памет. Същевременно, не представлява някаква трудност – не става въпрос за прочитане на нови 2, 5 или 10 книги – нещо, което е препоръчително, но в забързаното ежедневие често пъти нямаме достатъчно време да правим постоянно“, коментира Мишо Гръблев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Взрив в Кабул 18 Август 2019 г.
Взрив в Кабул 18 Август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.