НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Габриела Меркоре, търговски директор на „Софийска вода“: Влиза в сила „Харта на клиента“ на дружеството

Габриела Меркоре, търговски директор на „Софийска вода“: Влиза в сила „Харта на клиента“ на дружеството

25 Юни 2019 | 12:41 | Агенция "Фокус"
София. От днес влиза в сила „Харта на клиента“ на „Софийска вода“. Това каза търговският директор на „Софийска вода“ Габриела Меркоре по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „През 2018 година започнахме проекта „Харта на клиента“. Поставихме си за цел да отговорим в по-голяма степен на очакванията на нашите клиенти в две отношения – какви са услугите, които много ги интересуват, отговарят ли сроковете, в които работим на представите на клиентите и за колко време трябва да реагираме и да свършим определена работа“, обясни тя. Меркоре обясни, че ангажиментът пред клиентите е да реагират до два часа на сигнали. „Знаем, че работата ни понякога създава неудобство за нашите клиенти, защото работим по ценна инфраструктура и понякога се налага прекъсване на водата, за да се извършват ремонти или подмяна на тръбите. Още от миналата година направихме една крачка напред в информирането на нашите клиенти чрез безплатен смс. Телефонният ни център връща обаждания на оставени гласови съобщения до два часа“, обясни тя. Меркоре каза още, че в хартата са включени и достъпни клиентски центрове, в които ще откриете отлично обслужване, разбиране на проблемите ви и обслужването им. „Затова записахме в нашата харта, която е първата в ВиК сектора в България, че работим с удължено работно време и също така, че обикаляме отдалечените от София селища с нашия мобилен център за обслужване“, подчерта тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община

Васил Тренев, „Софийска вода“: Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община

25 Юни 2019 | 12:26 | Агенция "Фокус"
София. Изцяло бе завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община. Това каза изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това представлява компютърен модел на цялата водопроводна мрежа. Моделът за симулации на поведението на мрежата при прекъсване на водоснабдяването“, допълни той. „Като част от усилията ни да сме зелена компания, бе осъществен проект за използването на портативни водни турбини, разположени на някои от захранващите водопроводи. Това от една страна дава възможност за производство на зелена енергия, а от друга осигурява непрекъснато захранване за измерителни устройства, монтирани на водопроводите. Също така бе стартиран мащабен проект с Университета по архитектура, строителство и геодезия за проучване на реалното потребление на вода на глава от населението“, обясни Тренев и допълни, че се завършва реконструкцията на Втори водоснабдителен ринг и паралелните му консумативни водопроводи, с който ще се осигури дългосрочно надеждно водоснабдяване на райони Кремиковци, Нови Искър, Сердика, Надежда, Връбница. „Предстои внедряването на софтуер за мониторинг на подаваните количества към водопроводната мрежа, който ще даде тласък на усилията за контрол на количествата вода. Очаква се софтуерът да бъде напълно функционален през първата половина н 2020 година“, допълни той. Тренев каза още, че в управлението на водопроводната мрежа посоката е една – дигиталиция на процесите, мониторинга, както на инструментите за взимане на решения за подобряване на работата на мрежата и количествата вода", каза още Васил Тренев. „За изминалите две години и половина, дружеството вече има много нововъведения за удобство на клиентите си, в това число безплатна денонощна телефонна линия, мобилен център за обслужване на клиенти, модерни и функционални нови локации на клиентските центрове, възможност за управление на консумацията на вода чрез използване на „умни водомери“ и много др“, обясни още той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: Качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%

Васил Тренев, „Софийска вода“: Качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%

25 Юни 2019 | 11:51 | Агенция "Фокус"
София. Равносметката на „Софийска вода“ показва, че качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%. Това каза изпълнителният директор на дружеството по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тренев добави, че има нула отклонение в качеството на доставената вода по домовете и нула отклонение от измерваните нормативно параметри на пречистената вода. „Съвсем наскоро като доказателство за това, „Софийска вода“ стана първия в страната воден оператор, който получи регистрация от МОСВ и Европейската общност за управление на околната среда и одит – ЕМАС. Това е признание за прилагане на най-висок европейски екологичен стандарт“, каза още той. Тренев подчерта, че през последните две години и половина работят в една здравословна среда. „Получихме своевременно одобрение от регулатора на идеите ни на развитие, защитихме визията си за бъдещето. Срещнахме подкрепа и разбиране от Столична община, с които работим постоянно. Сключеното трето допълнително споразумение със Столична община, която е наш съдружник и собственик на активите на ВиК структурите на столицата, позволява стабилното ни финансово развитие напред“, обясни той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана  2017-2021“

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“

25 Юни 2019 | 07:35 | Агенция "Фокус"
София. „Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“ от 11 часа в залата на Пресклуба на БТА. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Ще бъдат обсъдени:
- равносметката на дружеството дотук - инвестиции, изпълнени проекти, дигитализация, качество на ВиК услугите;
- какво предстои до 2021 г. – приоритетни инвестиционни проекти, нови инициативи;
- вече се реагира до 2 часа на всеки сигнал на клиент – един от ангажиментите, който категорично дружеството поема с първата Харта на клиента във ВиК сектора на България.
Говорители от „Софийска вода“, част от Веолия:
- Васил Тренев, изпълнителен директор;
- Станислав Станев, заместник изпълнителен директор;
- Габриела Меркоре, търговски директор;
- Петьо Велев, директор „Инженерни и строителни дейности“;
- Валентин Милушев, директор „Управление на мрежата“;
- Любомир Филипов, директор „Стратегически партньорства и проекти“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември 2019
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.