НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Габриела Меркоре, търговски директор на „Софийска вода“: Влиза в сила „Харта на клиента“ на дружеството

Габриела Меркоре, търговски директор на „Софийска вода“: Влиза в сила „Харта на клиента“ на дружеството

25 Юни 2019 | 12:41 | Агенция "Фокус"
София. От днес влиза в сила „Харта на клиента“ на „Софийска вода“. Това каза търговският директор на „Софийска вода“ Габриела Меркоре по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „През 2018 година започнахме проекта „Харта на клиента“. Поставихме си за цел да отговорим в по-голяма степен на очакванията на нашите клиенти в две отношения – какви са услугите, които много ги интересуват, отговарят ли сроковете, в които работим на представите на клиентите и за колко време трябва да реагираме и да свършим определена работа“, обясни тя. Меркоре обясни, че ангажиментът пред клиентите е да реагират до два часа на сигнали. „Знаем, че работата ни понякога създава неудобство за нашите клиенти, защото работим по ценна инфраструктура и понякога се налага прекъсване на водата, за да се извършват ремонти или подмяна на тръбите. Още от миналата година направихме една крачка напред в информирането на нашите клиенти чрез безплатен смс. Телефонният ни център връща обаждания на оставени гласови съобщения до два часа“, обясни тя. Меркоре каза още, че в хартата са включени и достъпни клиентски центрове, в които ще откриете отлично обслужване, разбиране на проблемите ви и обслужването им. „Затова записахме в нашата харта, която е първата в ВиК сектора в България, че работим с удължено работно време и също така, че обикаляме отдалечените от София селища с нашия мобилен център за обслужване“, подчерта тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи

Васил Тренев, „Софийска вода“: За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи

25 Юни 2019 | 12:01 | Агенция "Фокус"
София. За периода 2010-2018 г. са изградени или рехабилитирани 590 км водопроводи, както и 84 км канали с включени рехабилитирани и нови връзки към тях, с което общата дължина на ВиК мрежата в София вече надминава 5500 км. Това каза изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тренев добави, че усилено обновяват ВиК инфраструктурата на столицата. „В резултат на инженерните дейности и сериозната превантивна работа, която „Софийска вода“ осъществява, през периода е намален броят на възникналите течове с над 12%. За петгодишния период (2017-2021г.) са предвидени инвестиции в размер на 209 млн. лв., а за 2019 г. те са в размер на 46.3 млн. лв.“, каза още той. Тренев каза още, че освен във ВиК мрежата, интензивно се инвестира в иновации и модернизация на съоръженията. „Голям инвестиционен проект на дружеството е изграждането на нов метантанк в ПСОВ край „Кубратово“ на стойност 6,5 млн. лв. Строителството му вече стартира и се очаква новото съоръжение да допринесе за достигането за още по-голяма енергийна независимост на цялото дружество с произвежданата „зелена енергия“, добави той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Тренев, „Софийска вода“: Качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%

Васил Тренев, „Софийска вода“: Качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%

25 Юни 2019 | 11:51 | Агенция "Фокус"
София. Равносметката на „Софийска вода“ показва, че качеството на питейната вода надхвърля изискванията на регулаторните органи и съответствието трайно е над 99.22%. Това каза изпълнителният директор на дружеството по време на пресконференцията „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тренев добави, че има нула отклонение в качеството на доставената вода по домовете и нула отклонение от измерваните нормативно параметри на пречистената вода. „Съвсем наскоро като доказателство за това, „Софийска вода“ стана първия в страната воден оператор, който получи регистрация от МОСВ и Европейската общност за управление на околната среда и одит – ЕМАС. Това е признание за прилагане на най-висок европейски екологичен стандарт“, каза още той. Тренев подчерта, че през последните две години и половина работят в една здравословна среда. „Получихме своевременно одобрение от регулатора на идеите ни на развитие, защитихме визията си за бъдещето. Срещнахме подкрепа и разбиране от Столична община, с които работим постоянно. Сключеното трето допълнително споразумение със Столична община, която е наш съдружник и собственик на активите на ВиК структурите на столицата, позволява стабилното ни финансово развитие напред“, обясни той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана  2017-2021“

„Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“

25 Юни 2019 | 07:35 | Агенция "Фокус"
София. „Софийска вода“ АД организира пресконференция на тема „Началото на втората половина на Бизнес плана 2017-2021“ от 11 часа в залата на Пресклуба на БТА. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Ще бъдат обсъдени:
- равносметката на дружеството дотук - инвестиции, изпълнени проекти, дигитализация, качество на ВиК услугите;
- какво предстои до 2021 г. – приоритетни инвестиционни проекти, нови инициативи;
- вече се реагира до 2 часа на всеки сигнал на клиент – един от ангажиментите, който категорично дружеството поема с първата Харта на клиента във ВиК сектора на България.
Говорители от „Софийска вода“, част от Веолия:
- Васил Тренев, изпълнителен директор;
- Станислав Станев, заместник изпълнителен директор;
- Габриела Меркоре, търговски директор;
- Петьо Велев, директор „Инженерни и строителни дейности“;
- Валентин Милушев, директор „Управление на мрежата“;
- Любомир Филипов, директор „Стратегически партньорства и проекти“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември 2019
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.