НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Пешеходци не могат да свикнат с една от затворените пътеки тип „зебра“ след тежката катастрофа на оживен булевард

Варна: Пешеходци не могат да свикнат с една от затворените пътеки тип „зебра“ след тежката катастрофа на оживен булевард

26 Юни 2019 | 18:02 | Агенция "Фокус"
Варна. Десетки пешеходци останаха изненадани от загражденията, които са поставени на пешеходната пътека на бул. „Владислав Варненчик“, в района на бившия ресторант „Рощок“ във Варна. Хората масово тръгват да пресичат и като видят металната ограда се връщат обратно. Това коментират продавачи в близките търговски обекти, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Заграждението беше поставено късно снощи, след като вчера се проведе извънредно заседание на Комисията по пътна безопасност на движението. В нея има представители на Общината, Областното пътно управление, дружеството „Градски транспорт“, Областната дирекция на МВР и фирмите за пътна сигнализация и поддръжка на светофарните уредби.
„Има много хора днес, които отиват до огражденията и се връщат обратно. Имаше и такива, които прескачаха, въпреки че, по-рано тук беше разположена и патрулка, която сигнализираше да не се преминава. След фаталния случай до Общината аз одобрявам такива мерки“, коментира Мирослава Желязкова, която е продавач-консултант в един от близките търговски обекти. Тя и много от служителките в други магазини наблизо обаче, днес не знаеха, че пешеходната пътека на бул. „Осми Приморски полк“, на която се случи фаталната катастрофа в неделя вечерта с две загинали възрастни жени, няма да бъде затворена, а на мястото ще бъдат поставени изкуствени неравности. Те одобряват взетите мерки, но се съмняват, че с преграждането на пътеките, шофьорите ще си позволяват да преминават с още по-голяма скорост през натоварената пътна артерия.
Радио „Фокус“ – Варна припомня, че на вчерашното заседание беше решено още да се премахнат възможностите за пешеходно преминаване на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Любен Каравелов“ (над Икономическия университет). Заради опасност от инциденти, от днес са поставени заграждения в разделителната ивица по бул. „Владислав Варненчик“ при кръстовището с ул. „Андрей Сахаров“. Така се ограничава възможността на автомобилите, идващи от ул. „Андрей Сахаров“, при кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“, да правят ляв завой, както и на колите, движещи се по булеварда да завият наляво по улицата на Автогарата. За целта те ще трябва да използват близкото кръгово кръстовище, за да преминат в обратната посока на движение. Спряна е и светофарната уредба на кръстовището.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: След тежкия инцидент от неделя обезопасяват допълнително пешеходната пътека на бул. „Осми Приморски полк“

Варна: След тежкия инцидент от неделя обезопасяват допълнително пешеходната пътека на бул. „Осми Приморски полк“

25 Юни 2019 | 19:10 | Агенция "Фокус"
Варна. Пешеходната пътека на бул. „Осми Приморски полк“ във Варна – между кръстовищата с бул. „Сливница“ и бул. „Цар Освободител“ ще бъде обезопасена допълнително. Това реши Комисията по пътна безопасност на движението към Община Варна. Извънредното заседание бе свикано днес, след като в неделя водач на лек автомобил прегази две жени на пешеходната пътека. Досега, освен пътеката тип „зебра“, там бе поставена фигурка на дете, която обаче бе вандалски потрошена. Има и указателни знаци. По решение на комисията там ще бъде изградена изкуствена неравност на пътните платна, без бус лентите. На срещата бяха обсъждани редица варианти за обезопасяване на района, като против затваряне на пешеходно преминаване бяха представителите на велоклуб „Спартак“ и „Варна диша“. Комисията взе решение да се премахнат възможностите за пешеходно преминаване на две места – на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Любен Каравелов“ (над Икономическия университет), както и на бул. „Вл. Варненчик“ – в района на бившия ресторант „Рощок“. В Комисията по пътна безопасност участваха експерти от дирекциите „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, представители на сектор „КАТ – Пътна полиция“, „Областно пътно управление“, „Градски транспорт“, общинската фирма, която отговаря за светофарните уредби „Тасруд“, от „Елит – Пътна сигнализация“, както и от неправителствените организации „Карай умно, искам живот“, Международната асоциация на пострадали при пътно-транспортни произшествия, велоклуб „Спартак“ и „Варна диша“ и др.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Четири инцидента с пешеходци са станали на територията на областта от началото на месец юни

Благоевград: Четири инцидента с пешеходци са станали на територията на областта от началото на месец юни

25 Юни 2019 | 13:25 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Четири инцидента с пешеходци са станали на територията на област Благоевград от началото на месец юни, показва репортерска проверка на Радио „Фокус“ – Пирин, базирана на данни от ежедневните бюлетини на Областна дирекция на МВР – Благоевград. Първият инцидент е станал на 10 юни около 10.05 часа на кръстовище между улиците „Цар Борис III“ и „Яне Сандански“ в Петрич. Лек автомобил, управляван от 48-годишен мъж от София, движейки се по улица „Цар Борис III“ и завивайки на ляво, не пропуска и блъска 81-годишна жена от град Петрич, пресичаща пътното платно на обозначено за целта място. Пешеходката е пострадала с контузия на главата и фрактура на китката на дясната ръка. Вторият инцидент е девет дни по-късно – на 19 юни. Той е станал на улица „Г. Бенковски“ в град Разлог. При него отново лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж от град Разлог, извършвайки маневра на заден ход е блъснал 82-годишна жена от града. Пешеходката е пострадала с охлузване на дясно коляно и след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. На следващият ден около 08.05 часа на улица „Перущица“ в град Сандански, лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж от град Сандански, при движение на заден ход е блъснал 68-годишна пешеходка от града. Водачът на автомобила е транспортирал пострадалата до МБАЛ-Югозападна – Сандански, като след извършен медицински преглед е установено изкълчване на ляв крак и охлузни рани на пръстите на десен крак. Последният инцидент с пешеходец от преди три дни. На 22 юни около 22.05 часа в полицията в Сандански е постъпил сигнал за пострадало лице на автомагистрала „Струма“. В хода на работата по случая е установено, че лек автомобил, управляван от 41-годишен мъж от Сандански е блъснал, неправилно пресичащ пътното платно пешеходец, в резултат на което същият е починал на място. Самоличността на пешеходеца е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Окръжната прокуратура в града ръководи досъдебно производство по повод ПТП с две жертви

Варна: Окръжната прокуратура в града ръководи досъдебно производство по повод ПТП с две жертви

24 Юни 2019 | 13:23 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжната прокуратура в града ръководи досъдебно производство по повод тежък пътен инцидент, станал снощи около 22 часа на бул. „Осми приморски полк“. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Варна. Производството е образувано по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице на пешеходна пътека.
На пешеходната пътека пред Централна кооперативна банка лек автомобил „Ауди“, управляван от 62-годишната Лиляна С. от София, блъска две възрастни жени. В болницата по-късно от тежките си травми почива 73-годишната жена, а по-възрастната, която е била на 76 години, е починала тази сутрин.
Установено е, че водачката на лекия автомобил не е употребила алкохол и наркотици. Разследващ полицай вече я е разпитал. С протокол за доброволно предаване тя е предоставила автомобила на разследващите, за да бъде извършен оглед.
В момента се извършват аутопсиите на телата на жертвите на пътния инцидент. Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 62-годишна жена с лек автомобил е причинила инцидента с две жертви в града

Варна: 62-годишна жена с лек автомобил е причинила инцидента с две жертви в града

24 Юни 2019 | 09:43 | Агенция "Фокус"
София. 62-годишна жена с лек автомобил е причинила инцидента с две жертви в Варна. Това съобщиха от ОДМВР-Варна. Две жени са загинали при пътния инцидент в центъра на града. Снощи, около 21.55 часа, на бул. "Осми Приморски полк", на пешеходната пътека до Община Варна, е възникнало ПТП. 62-годишната жена от София, управлявала лек автомобил, по време на движение, не пропуска и блъска две жени, пресичащи на сигнализирана пешеходна пътека. Жените са настанени в болнично заведение с тежки травми, където малко по-късно едната (73 г.) е починала. Тази сутрин е починала и втората пешеходка (76 г.).
По случая е образувано досъдебно производство.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Две жени са загинали след инцидент на пешеходна пътека пред Общината

Варна: Две жени са загинали след инцидент на пешеходна пътека пред Общината

24 Юни 2019 | 09:27 | Агенция "Фокус"
Варна. Две жени са загинали след инцидент на пешеходна пътека пред Общината. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Варна. Инцидентът е станал около 21.50 часа на 23 юни. По информация на дежурния едната от жените е починала вчера, а другата - тази сутрин. Към момента няма информация за причините за инцидента.
По данни на полицията още две тежки произшествия с двама контузени граждани са констатирани на територията на Варна през денонощието. Пострадалите са прегледани от медицински екип и са без опасност за живота. Общо 7 пътнотранспортни произшествия са обслужили екипите на „Пътна полиция“ през изминалия ден. При останалите инциденти са отчетени само материални щети.
Бояна АТАНАСОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Привърженици на теорията на конспирацията откриха двойничка на Грета Тунберг. 21 ноември 2019  г.
Привърженици на теорията на конспирацията откриха двойничка на Грета Тунберг. 21...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.