НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: 6 акта за административни нарушения са съставени на земеделски производители в хода на жътвата в областта

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: 6 акта за административни нарушения са съставени на земеделски производители в хода на жътвата в областта

13 Август 2019 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Шумен. Жътвата на есенници в област Шумен протече спокойно и за огнеборците, и за собственици на земеделски земи. Това каза пред Радио „Фокус“ - Шумен Красимир Колев, началник на РС ПБЗН - Шумен. Той посочи, че не са регистрирани пожари с нанесени материални загуби в житните масиви. Съставени са 6 акта за установяване на административни нарушения на земеделски производители. „Жътвата почти приключва, има още само малки неожънати ниви. В рамките на кампанията контролът на техниката за оборудване с противопожарни уреди и средства за защита винаги е бил засилен и това дава резултат“, каза Красимир Колев. Той отбеляза, че голяма част от земеделските производители се отнасят отговорно към пожарообезопасяването и оборудването с подръчни уреди за пожарогасене на земеделската техника, която участва в жътвата, защото са убедени, че това е в полза за тях. Красимир Колев посочи, че рискът от пожари остава сериозен. Той припомни, че паленето на огън в полски и горски масиви е недопустимо, както и изхвърлянето на незагасени цигари от превозни средства или от хора, преминаващи или извършващи дейности в полски или горски масиви.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Противопожарната обстановка на територията на областта към момента е спокойна

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Противопожарната обстановка на територията на областта към момента е спокойна

13 Август 2019 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Шумен. Противопожарната обстановка на територията на област Шумен към момента е относително спокойна. Това каза пред Радио „Фокус“ - Шумен Красимир Колев, началник на РС ПБЗН - Шумен. От началото на деня са възникнали четири произшествия, от които два пожара в сухи треви в село Климент и Близнаци, пожар на трафопост в кв. „Дивдядово" и спасяване на коте, заклещено в телена мрежа в Шумен. От началото на годината до момента на територията на област Шумен са възникнали 838 произшествия, от които пожарите със загуби са 119, а тези в сухи треви и отпадъци са 417. Извършени са 221 аварийно-спасителни дейности, в 30 случая е оказвана помощ при ПТП, дадени са 20 дежурства с противопожарна техника, 27 пъти е оказвана помощ с личен състав и техника на съседни Районни служби ПБЗН. Регистрирани са 4 лъжливи сигнала за произшествия. От 1 юли до момента в областта са възникнали 154 произшествия, като пожарите са с материални загуби са 21, в сухи треви и отпадъци - 51.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.