НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Образованието би следвало да е приоритет на всички, ако искаме държавата ни да се развива

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Образованието би следвало да е приоритет на всички, ако искаме държавата ни да се развива

14 Август 2019 | 12:40 | Агенция "Фокус"
София. Образованието би следвало да е стратегически приоритет на всички, ако искаме държавата и градът ни да се развиват. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова за ремонтите на училища и детски градини в столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Фандъкова каза още, че се очаква ремонтите на всички детски градини и училища да бъдат завършени до 15 септември. "Очаква се всички деца, родители, учители да бъдат в готовност да започнат успешно учебната година", поясни Фандъкова и добави, че детските градини се третират като учебни заведения. Тя каза още, че в момента се строят и нови сгради за детски градини и училища. "Новото е ново, хубаво и децата го заслужават, ние сме длъжни да им осигуряваме тези добри условия", заяви кметът. По думите й, ролята на кметовете за тези дейности е много важна. "Ние предоставяме средствата, но очакваме от районните кметове да направят процедурите, да контролират процеса и да направим заедно нещо, което е добро за хората", коментира тя и добави, че няма значение от коя политическа сила са кметовете, ако работят добре заедно. "Тук сме събрали от АБВ, от "Реформаторския блок" и ГЕРБ и въпреки това нашият стил е да работим с всички, защото всичко е за хората. Важно е те да са доволни, а кой от коя партия е няма никакво значение", заключи Йорданка Фандъкова.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Инвестираме над 90 млн. лв. в образованието през 2019 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Инвестираме над 90 млн. лв. в образованието през 2019 г.

14 Август 2019 | 12:08 | Агенция "Фокус"
София. Тази година инвестираме над 90 млн. лв. в образованието. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на 86 ОУ "Св. Климент Охридски" във Владая, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Това е мащабен ремонт в много голямо училище в кв. "Владая", добави тя. Фандъкова каза още, че в училището учат много малко деца. "За съжаление учат тук 120 деца при капацитет 500, но за тях е изключително важно да учат в добри условия", поясни кметът. Тя заяви, че за нея образованието и грижата за децата са водещи. По думите и парите, които са инвестирани, са от различни източници: общинския бюджет, оперативна програма "Региони в растеж" и от Националния доверителен екофонд, като кметът на София благодари на представителя на Екофонда. "Само в район "Витоша" имаме две училища, за които сме спечелили проекти по Екофонда", каза Фандъкова. Тя обясни какво точно се ремонтира в училището. "Подменя се осветление , подменя се отоплителна инсталация, санира се и дограмата се подменя, за да може да се получат добри условия и да не се налага да спираме учебни занятия", каза още тя, като поясни, че още едно училище в този район е предвидено за саниране по Националния доверителен екофонд.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 г.
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.