НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Намерено е тялото на издирваното момиче, повлечено от вълните на Централния плаж във Варна (ОБЗОР)

Намерено е тялото на издирваното момиче, повлечено от вълните на Централния плаж във Варна (ОБЗОР)

14 Август 2019 | 21:29 | Агенция "Фокус"
Варна. Намерено е тялото на издирваното момиче, повлечено от вълните на Централния плаж във Варна.
На 13 август спасителни екипи започват търсенето на изчезнало в морето дете на Централния плаж във Варна. За инцидента е съобщено и в Областната дирекция на МВР около 17.15 часа. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му. Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат.
На 14 август малко преди 11.00 часа тялото на издирването момиче е изплувало край Рибарския плаж в града. В Областната дирекция на МВР е постъпил сигнал за забелязано тяло във водата.
16 военнослужещи, от които 15 водолази от Аварийно-спасителния отряд и Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители, 1 водолазен лекар от състава на в.ф. 28580 – Варна и цивилен служител психолог са се включили в издирването на повлеченото момиче от вълните на Централния плаж във Варна. След намиране на тялото двама военни водолази изваждат съвместно със спасител тялото на брега, където същото е предадено на компетентните органи. За съжаление детето е било вече мъртво, съобщават от Щаба на Военноморските сили. Екипът от водолази е бил привлечен към операцията по искане от областния управител за оказване на помощ на цивилното население.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 15 военни водолази, водолазен лекар и цивилен психолог са се включили в издирването на завлеченото от вълните момиче на Централния плаж

Варна: 15 военни водолази, водолазен лекар и цивилен психолог са се включили в издирването на завлеченото от вълните момиче на Централния плаж

14 Август 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
Варна. 16 военнослужещи, от които 15 водолази от Аварийно-спасителния отряд и Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители, 1 водолазен лекар от състава на в.ф. 28580 – Варна и цивилен служител психолог са се включили в издирването на повлеченото момиче от вълните на Централния плаж във Варна. След намиране на тялото двама военни водолази изваждат съвместно със спасител тялото на брега, където същото е предадено на компетентните органи. За съжаление детето е било вече мъртво, съобщават от Щаба на Военноморските сили. Екипът от водолази е бил привлечен към операцията днес, по искане от областния управител за оказване на помощ на цивилното население. Специалистите от състава на формированията на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС, дислоцирани в Пункт за базиране Варна. Началото на участието в спасителната акция е било в 07.30 часа. Тя е продължила до 11.30 часа на днес. Обследван е районът на целия Централен плаж Варна, в дълбочина до 50 метра от бреговата черта.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Тялото на издирваното момиче е изплувало край Рибарския плаж в града

Варна: Тялото на издирваното момиче е изплувало край Рибарския плаж в града

14 Август 2019 | 12:14 | Агенция "Фокус"
Варна. Тялото на издирваното във Варна момиче е изплувало край Рибарския плаж в града. Малко преди 11.00 часа в Областната дирекция на МВР е постъпил такъв сигнал за забелязано тяло във водата. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна говорителят на полицията в морския град Ивана Милева. Часове продължи издирването на детето, което заедно с други непълнолетни вчера следобед се е къпало във водата при вдигнат „червен флаг“ за силно вълнение. В издирването се включиха активно водолази от гражданска защита при Регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Продължава търсенето на момичето, повлечено от вълните на Централния плаж

Варна: Продължава търсенето на момичето, повлечено от вълните на Централния плаж

14 Август 2019 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Варна. Продължава търсенето на момичето, повлечено от бурното море вчера следобед при Централния плаж във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областната дирекция на МВР. Водолази от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) продължават да съдействат на компетентните органи за издирване на детето.
„Фокус“ припомня, че вчера около 17.30 часа е постъпил сигнал за инцидент във водата на Централния плаж. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му. Служители на РДПБЗН – Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е бил екип от водолази, който в продължение на часове е реализирал няколко спускания, за съжаление – без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН – Варна, операцията бе прекратена.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Без резултат остава търсенето на повлеченото от вълните дете в морето на Централния плаж

Варна: Без резултат остава търсенето на повлеченото от вълните дете в морето на Централния плаж

13 Август 2019 | 20:23 | Агенция "Фокус"
София. Без резултат остава търсенето на повлеченото от вълните дете в морето на Централния плаж. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна. Служители на РДПБЗН - Варна се включиха в операция по издирване на непълнолетно момиче в морето на Централен плаж. Oколо 17.30 часа, е постъпил сигнал за инцидент, възникнал във водата на Централен плаж във Варна. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му. Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН - Варна, операцията ще бъде прекратена. При необходимост от съдействие в утрешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Издирват непълнолетно дете, повлечено от вълните в морето при Централния плаж в града

Варна: Издирват непълнолетно дете, повлечено от вълните в морето при Централния плаж в града

13 Август 2019 | 18:29 | Агенция "Фокус"
Варна. Спасителни екипи търсят изчезнало в морето дете на Централния плаж във Варна. За инцидента е съобщено и в Областната дирекция на МВР. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна говорителят на полицията Ивана Милева. По нейни данни сигнал е подаден около 17.15 часа за възникнал инцидент на Централния плаж. В момента ситуацията се изяснява. Според плажуващи днес морето в залива е било изключително бурно. По непотвърдена информация, високите вълни са повлекли и други непълнолетни. В момента обаче се издирва едно лице.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.