НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

На официална церемония бяха връчени годишните награди по повод Деня на град Перник

На официална церемония бяха връчени годишните награди по повод Деня на град Перник

19 Октомври 2019 | 16:30 | Агенция "Фокус"
Перник. На официална церемония бяха връчени годишните награди по повод Деня на град Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Плакет „За принос в областта на образованието“ получиха: Веселка Атанасова Александрова – главен учител по английски език в ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник, Георги Милчов Михайлов – старши учител в ПМГ „Христо Смирненски“ – Перник, Елка Кирилова Манева – старши учител в начален етап на ОУ „Св. Иван Рилски“ - Перник, и Здравка Андонова Златанова – ръководител на Школа по английски език към ЦПЛР Обединен детски комплекс – Перник.
Плакет „За принос в областта на културата“ беше връчен на: Валентин Топалов – художник, Данаил Атанасов – художник, Иван Гюров – дългогодишен експерт в Регионален исторически музей – Перник, Магда Добрева – дългогодишен експерт в Регионален исторически музей – Перник, Николай Сивков – дългогодишен експерт в Регионален исторически музей – Перник, Орлин Бебенов – композитор, Светлозар Захариев – краевед, Филип Седефчев – художник, както и на Юли Дамянов – диригент.
Плакет „За принос в областта на журналистиката“ получиха: Мая Костадинова – журналист, КТВ „Кракра“ – Перник.
Плакет „За принос в областта на здравеопазването“ беше връчен на: д-р Бойко Боянов – лекар в Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Перник, и Валентина Страхилова Генадиева-Димитрова – акушерка, областен координатор на Алианса на българските акушерки - Перник.
Плакет „За принос в областта на социалната дейност“ получиха: Ивайла Касърова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Перник, Румяна Петкова – социален работник в отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“ – Перник, Наташа Нецова – специален педагог в Дневен център за деца и младежи с увреждания „Добро сърце“ – Перник, Нели Кирилова Янева – медицинска сестра в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, с потребност от постоянна медицинска грижа, и Недялка Ванчева Костадинова – медицинска сестра в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, с потребност от постоянна медицинска грижа.
Плакет „За принос в областта на спорта“ получи Клуб по спортни танци „Надежда“ – Перник, по повод 25-годишнината му
Плакет „Строител на годината“ беше връчен на Станислав Добрев Любомиров – „ДЛВ-СИ“ ООД – Перник.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

На празника на Перник в града се роди момченце

На празника на Перник в града се роди момченце

19 Октомври 2019 | 16:13 | Агенция "Фокус"
Перник. На празника на Перник в града се роди момченце. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник. Бебето се казва Жорко и е трето дете на родителите Анета и Венцислав Василеви. Момченцето е проплакало на обяд в 13.45 часа в ръцете на д-р Галина Галева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Областният управител на Перник Ирена Соколова присъства на патронния празник на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”

Областният управител на Перник Ирена Соколова присъства на патронния празник на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”

18 Октомври 2019 | 20:01 | Агенция "Фокус"
Перник. Областният управител Ирена Соколова, по покана на Ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” проф. д-р Любен Тотев, присъства на патронния празник на висшето учебно заведение. Церемонията се проведе в аула „Максима”, съобщиха от Областна администрация - Перник. Губернаторът отправи своето лично приветствие към цялата академична общност – преподаватели, студенти и служителите на образователната институция: "Поздравявам Ви с патронния празник на Вашето висше учебно заведение, чийто покровител е светецът - Свети преподобни Иван Рилски Чудотворец.Вашият университет, заедно с изучаваните в него специалности по направленията на минната и добивната промишленост, в областта на екологията и науките за Земята, е предпочитан от завършващите зрелостници в област Перник за продължаващото им образование. Това е показателно за професионалната подготвеност на целия Ви преподавателски състав, качествено провежданото обучение, добрата материално-техническа и експериментална база, успешната реализация на Вашите студенти в избраните професии. Надявам се отлично изградените партньорски взаимоотношения между нас да продължат и за в бъдеще! Пожелавам Ви здраве, всеотдайна работа и нови предизвикателства и успехи в полето на науката!", завърши поздравителните си думи Ирена Соколова.От създаването на Минно-геоложкия университет през 1953 г. досега той е подготвил над 14 000 инженери, реализирали се в областта на геологията, минното дело, в енергийно-суровинния отрасъл, гражданското и промишлено строителство, опазването на околната среда и др., сред които граждани на близо 40 държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка.Днес МГУ „Св.Иван Рилски“ е авторитетно изградена образователна, научноизследователска и административна система. Студентите се обучават в бакалавърски, магистърски и докторантски програми, успешно конкуриращи тези в страната и европейските държави. Университетът изгражда и поддържа учебна и лабораторна база, отговаряща на съвременните изисквания на водещи европейски и световни университети. Високообразовани учени и професионалисти с утвърдени контакти в страната и чужбина създават и възпитават млади специалисти с широкопрофилна квалификация и стабилни професионални знания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
"Белград на вода" ще бъде най-модерният квартал на Балканите. 19 ноември 2019 г....

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.