НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се помоли за живот и здраве на служителите на МВР и техните семейства

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се помоли за живот и здраве на служителите на МВР и техните семейства

8 Ноември 2019 | 13:13 | Агенция "Фокус"
София. На Архангеловден председателят на ПП АБВ Румен Петков се помоли в храм-паметника „Св. Александър Невски” за живот и здраве на служителите на МВР и техните семейства. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Петков запали свещ за загиналите служители на МВР и се помоли на св. Александър Невски да закриля близките ни и Отечеството.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев: Спадът на престъпленията против собствеността в областта е над 40%

Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев: Спадът на престъпленията против собствеността в областта е над 40%

8 Ноември 2019 | 11:57 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Пловдивската дирекция на полицията отчита спад на битовата престъпност по отношение на грабежи и домови кражби. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. По думите му спадът на престъпленията против собствеността е над 40% като цяло, което се дължи най-вече на превенцията, която дирекцията е предприела като мероприятия. По повод осигуряването на сигурността в населените места около областния град Йордан Рогачев посочи, че дирекцията няма възможност да има полицаи навсякъде, но пък е изготвила графици, с които насища полицейското присъствие на всички места, макар и по два-три пъти седмично. Рогачев съобщи още, че след като новите кметове положат клетви и встъпят в длъжност, той ще проведе лични срещи с всеки един от тях, с цел да се споделят проблемите и там, където е липсвало полицейско присъствие, то да бъде подсигурено. На тези срещи ще бъдат изяснени и съществуващите проблеми със сигурността на гражданите по места и как да бъдат решени те. Йордан Рогачев уточни, че и досега такива срещи са били провеждани с кметовете и са били вземани своевременни мерки за осигуряването на обществения ред в областта. Той заяви, че Областната дирекция на МВР (ОДМВР) смята, че има достатъчно ресурс и може да се справи с това, без да е необходимо гражданите сами да образуват формирования, с които да се защитават, и тази практика няма да продължи там, където е съществувала досега.
„Имаме успех в последните няколко месеца и спад на разпространението на акцизни стоки без бандерол“, отбеляза още директорът на ОДМВР-Пловдив. По думите му е намаляло разпространението на такива стоки и в ромските квартали в Пловдив и другите населени места, благодарение на поредицата от специализирани операции на полицията, които са били проведени. „Въпреки успехите в тази посока, все още има какво да се желае. Пред нас предстоят много задачи, имаме още много какво да направим, за да се чувстват всички жители в град Пловдив и в региона спокойни“, добави Йордан Рогачев.
По повод професионалния празник на българската полиция той пожелава на всички служители от структурите на ОДМВР-Пловдив да са много здрави, да имат дълъг и щастлив живот и да успяват и в личен план, и на професионалното поприще. Той поздравява специално и тези, които и днес са на работните си места, за да осигурят обществения ред и сигурността на гражданите.
От дирекцията канят всички граждани утре, от 11.00 часа, на площадката пред спортна зала „Чайка“ в Пловдив, където ще има демонстрации на възможностите и оборудването на специализираните полицейски сили по повод професионалния празник.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Независимо от превратностите на времето, полицията винаги е следвала своята основна мисия - прилагането и спазването на закона

Министър Младен Маринов: Независимо от превратностите на времето, полицията винаги е следвала своята основна мисия - прилагането и спазването на закона

8 Ноември 2019 | 11:49 | Агенция "Фокус"
София. Приветствени думи на церемонията по повод Празника на полицията поднесе министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Агенция "Фокус". "На днешния ден празнува българската полиция. Преди 140 години, когато се създава Министерството на вътрешните работи, полицията е една от институциите, които полагат основите на модерната ни държавност. И тогава, и сега, ние имаме нелеката задача да следим за сигурността на хората, за реда и за спазването на закона", заяви той. По думите му за близо век и половина е извървян дълъг път, натрупан е опит, но независимо от превратностите на времето, полицията винаги е следвала своята основна мисия - прилагането и спазването на закона. "Скъпи дами и господа полицаи, въпреки всички трудности, вие се справихте успешно. Благодаря ви за усилието и професионализма, с които работихте. Понесли сте много критики, но нито за миг не се отклонихте от закона и достойно защитихте професията полицай", направи обръщение Младенов. Той допълни, че този ден е празник и техните семейства, които ги подкрепят през цялото време. "Нека днес преклоним глава и пред нашите колеги, които загинаха в изпълнение на своя професионален дълг. Те остават завинаги в нашите сърца и винаги ще бъдат пътя, по който ще продължим да вървим. На всички тях благодаря!", изказа благодарност министърът на вътрешните работи.
Зорница КОСТАДИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

С водосвет и молитва започна церемонията по отбелязване на Празника на полицията

С водосвет и молитва започна церемонията по отбелязване на Празника на полицията

8 Ноември 2019 | 11:12 | Агенция "Фокус"
София. С водосвет и молитва започна официалната церемония по отбелязване на Празника на полицията, който се чества днес, на Архангеловден. На честването, което се състои в двора на ГД „Национална полиция” присъстват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, гл. комисар Ивайло Иванов, ръководството на МВР, директори на дирекции, предаде репортер на Агенция "Фокус". По време на церемонията бяха поднесени цветя и венци.
Зорница КОСТАДИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Деца поздравиха полицаи в Стара Загора по повод Празника на българската полиция

Деца поздравиха полицаи в Стара Загора по повод Празника на българската полиция

8 Ноември 2019 | 10:42 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Малчугани от четвърта „а” група „Усмивки” при детска градина №3 „Ян Бибиян” в Стара Загора посетиха Първо управление на МВР по повод Празника на българската полиция. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. С весели песни и стихове те поздравиха служителите в управлението и им пожелаха здраве и благополучие, професионални и лични успехи, вяра в законността, сили и вдъхновение да защитават реда. Полицаите пък, в знак на благодарност, подариха на децата разходка в управлението. Кремена Маринова, инспектор „Детска педагогическа стая“, им разказа каква е ролята на полицията и ги посъветва какво трябва да направят, ако се наложи да помогнат на човек в беда. Най-напред гостите разгледаха стаята, където се приемат сигналите от тел. 112. Те научиха, че на този телефон трябва да се обаждат, само когато трябва да се помогне на някого. Видяха и как се осъществява видеонаблюдението на стаите за арестанти в управлението. След това разгледаха мястото, където се задържат хората, нарушили законите.
Най-голям интерес у децата предизвика залата за разпознаване. Кремена Маринова им обясни защо и как се вземат дактилоскопски отпечатъци. Впечатлени, децата се надпреварваха да „дават“ своите. После разгледаха, а някои дори пробваха полицейско снаряжение, качиха се и на полицейски мотор. Научиха и как да разпознават различните звукови сигнали на полицейските коли.
На раздяла всяко дете получи подаръци, включващи и индивидуална папка с материали с правила по безопасност.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Областният управител на Перник Ирена Соколова: Да си полицай е призвание, което не всеки притежава и символ на морал, чест и всеотдайност

Областният управител на Перник Ирена Соколова: Да си полицай е призвание, което не всеки притежава и символ на морал, чест и всеотдайност

8 Ноември 2019 | 10:03 | Агенция "Фокус"
Перник. Да си полицай е призвание, което не всеки притежава и символ на морал, чест и всеотдайност. Това се посочва в поздравителен адрес от областния управител на Перник Ирена Соколова към служителите на ОД МВР - Перник по повод 8 ноември - Професионален празник на българските полицаи, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.
„Уважаеми служители от системата на сигурността на територията на област Перник, позволете ми да изкажа своето уважение към Вашия труд и да Ви поздравя по повод Вашия професионален празник – Денят на Св. Архангел Михаил! Работата Ви като пазители на реда е изключително натоварена и отговорна. Притежавайки лоялност, самодисциплина и следвайки законите на нашата държава, уверено се грижите за сигурността на гражданите“, посочва Соколова.
„Използвам случая да изразя своето уважение към всички Вас – достойни мъже и жени за смелостта, с която всекидневно изпълнявате своите задължения и защитавате принципите на справедливостта.
Убедена съм, че ще продължите с усърдие и всеотдайност да повишавате общественото доверие и авторитета на Вашата институция!
Желая на Вас и Вашите семейства здраве, семейно щастие и благополучие! Честит празник!“, казва още Соколова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

295 служители на ОДМВР – Пловдив са наградени по повод професионалния празник на българската полиция

295 служители на ОДМВР – Пловдив са наградени по повод професионалния празник на българската полиция

8 Ноември 2019 | 09:37 | Агенция "Фокус"
Пловдив. 295 служители от структурните звена на ОДМВР – Пловдив са наградени по повод професионалния празник на българската полиция, който се отбелязва в днешния ден, съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив говорителят на ОДМВР. Всички те са отличени за доказан висок професионализъм в служба на закона. На проведената тържествена церемония директорът на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев е благодарил на отличените за готовността да утвърждават позитивния облик на полицията, като осигуряват добър обществен ред, сигурност и спокойствие на гражданите, въпреки трудностите и предизвикателствата.
Отличието е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.
Награда – огнестрелно оръжие, е получил и главен инспектор Мирослав Петков, началник на сектор в отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Пловдив. Други 4 служители са отличени с грамоти от министъра на вътрешните работи.
Със заповед на главния секретар на МВР към 11 служители е отправена благодарност и писмена похвала.
За конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения с писмена похвала от директора на ОДМВР Пловдив са удостоени още 180 служители, а други 99 - от началниците на районни управления и сектори.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Благодаря на полицаите за успешната им работа и ги поздравявам за днешния професионален празник

Премиерът Бойко Борисов: Благодаря на полицаите за успешната им работа и ги поздравявам за днешния професионален празник

8 Ноември 2019 | 09:18 | Агенция "Фокус"
София. Благодаря на полицаите за успешната им работа и ги поздравявам за днешния професионален празник. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук" по случай професионалния празник на полицията. "Българските полицаи успешно се борят с престъпността, контрабандата, нелегалната миграция и резултатите от тяхна работа са много добри. Благодаря им и ги поздравявам за днешния професионален празник. Честит имен ден на всички именици, бъдете живи и здрави!", пожела премиерът.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Отбелязваме официалния празник на българската полиция

Отбелязваме официалния празник на българската полиция

8 Ноември 2019 | 07:31 | Агенция "Фокус"
София. Отбелязваме официалния празник на българската полиция. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По този повод от 11.00 часа в двора на сградата на ГД „Национална полиция“ ще се състои церемония за отбелязване на празника. Ще присъства ръководството на МВР, директори на дирекции и структури в министерството.
Събитията за отбелязване на празника на българската полиция ще започнат в 9.30 часа с полагане на венци пред паметника в градинката на „Св. Седмочисленици".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Голяма балонна система ще предпазва каналите на Амстердам от пластмасови отпадъци. 22 ноември 2019 г.
Голяма балонна система ще предпазва каналите на Амстердам от пластмасови отпадъц...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.