НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Искане за отвод на съдията беше направено по време на заседанието на делото за касиране на изборите за кмет на Община Кюстендил

Искане за отвод на съдията беше направено по време на заседанието на делото за касиране на изборите за кмет на Община Кюстендил

12 Ноември 2019 | 11:33 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Искане за отвод на съдията беше направено по време на заседанието на делото за касиране на изборите за кмет на Община Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Делото е образувано по жалба на представител на политическа партия срещу решение на Общинска избирателна комисия, с което е обявен за избран за кмет на Община Кюстендил, област Кюстендил Петър Паунов. В залата присъства жалбоподателят Владислав Лехчански, който устно упълномощи адвокат Ангел Ангелов да го представлява. Яви се ответникът – Общинска избирателна комисия – Кюстендил, представлявана от нейния секретар, Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина. Избраният за кмет на Община Кюстендил Петър Паунов беше представляван от адвокат Михаела Крумова. Заинтересованата страна – Местна коалиция ГЕРБ, не беше представлявана в съдебното заседание. В залата стана ясно, че на по-късен етап към жалбата е подадено допълнение, с което се отправят нови искания, нови искания бяха направени и по време на съдебното заседание. Сред тях са броене и преглед на недействителните бюлетини, на бюлетините с отбелязан повече от един избор, на бюлетините с отбелязано квадратче „Не подкрепям никого”.
Беше поискано съдът да допусне разпит на свидетели от „Информационно обслужване” с цел да се установи дали е имало сриване на системата в нощта след вота. Поиска се и допускане на разпит на свидетели, с което да се докаже, че е имало неравнопоставеност по време на предизборната кампания. Представителят на жалбоподателят настоя и за конституиране на още заинтересовани страни по делото, а именно останалите кандидати за общински кмет. Бяха направени искания за предоставяне на доказателства за обвързаност на двама от кандидат-кметовете с банкова институция и за изпълнение на изискванията за уседналост на един от кандидатите за кмет на Кюстендил. По тези искания съдът се произнесе, че са неоснователни и недопустими. След произнасянето представителят на жалбоподателя поиска отвод на съдията-докладчик по делото, което искане не беше уважено. Беше открита процедура по оспорване на протоколите от секционните избирателни комисии, като тежестта за представяне на доказателства за това отново беше на жалбоподателя, но такива не бяха направени. Представителите на Общинска избирателна комисия и на спечелилия кандидат-кмет поискаха жалбата да бъде оставена без уважение. Съдът ще се произнесе с решение в срок.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пожар избухна в хотел в южната част на Атина. 5 декември 2019 г.
Пожар избухна в хотел в южната част на Атина. 5 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската коледа
Българската коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.