НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:32


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Д-р Емилия Баева: Системата за електронен прием на деца в детските заведения в Добрич се ползва и от българи в чужбина

Д-р Емилия Баева: Системата за електронен прием на деца в детските заведения в Добрич се ползва и от българи в чужбина

18 Април 2017 | 07:00 | Радио "Фокус"-Варна
Д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община град Добрич, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна.
Фокус: Общината както всяка година е организирала интересна културна програма за Великденските празници?
Д-р Емилия Баева: Както винаги Община град Добрич предлага една комплексна програма за Цветница и Великден. Голяма част от събитията, които организирахме, вече отминаха. Мисля, че бяха посрещнати с много голям интерес. Аз бих искала да спомена това, което предстои. Това, което за първи път прави Община град Добрич, е да има органов концерт. Великденският органов концерт е тази вечер в 19.00 часа в зала „Добрич“ – Мария Славова – орган, Светлана Анчева – обой, и гост солист тенор е Георгиус Филаделфевс от Гърция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Емилия Баева: Тази година за първи път ще приложим електронно класиране за прием в детските ясли и в първите групи на детските градини

Д-р Емилия Баева: Тази година за първи път ще приложим електронно класиране за прием в детските ясли и в първите групи на детските градини

23 Февруари 2017 | 07:00 | Радио "Фокус"
Д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община град Добрич, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна .
Фокус: Община град Добрич въвежда за първи път електронно записване на деца за детските градини. Кога започва да работи системата, ще има ли тестов период?
Д-р Емилия Баева: Тази година за първи път ще приложим електронно класиране за прием в първите групи на детските градини, разбира се и в детските ясли. Сроковете, които сме обявили и публикували на сайта на Общината, са съгласно изискванията на новия Закон за предучилищно и училищно образование. Системата ще стартира на 1 март като първата седмица до 8 март включително системата ще бъде тествана, за да бъдат изчистени всички възможности за грешки, както и персоналът, който ще приема и обработва документите, да се запознаят съвсем практически, а не както досега само теоретично сме запознали с възможностите на системата. От 9 март започва истинският прием на подадени заявления като ние ще обявим до тогава свободните места. Ние говорим за прием в първа група, т.е. ние ще обявим във всички детски градини в нашия град според предвиденото за броя на първите групи, дали една или две в съответната детска градина, ще обявим броят на свободните места. Бих искала да кажа, че те ще бъдат 25. В една група ще бъдат приемани до 25 деца. Когато броят на подалите заявления за детска градина е над тази цифра, ще обявяваме, че в съответната група няма повече свободни места и повече деца няма да бъдат приемани.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Емилия Баева: Успешно завърши приемът на деца в детските градини и ясли в Добрич

Д-р Емилия Баева: Успешно завърши приемът на деца в детските градини и ясли в Добрич

6 Юли 2016 | 07:00 | Радио "Фокус" - Варна
Д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община град Добрич, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френски фенове празнуват титлата на страната си на Световното първенство по футбол в Русия. 15 юли 2018 година
Френски фенове празнуват титлата на страната си на Световното първенство по футб...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.